clear

zoeken

search

App van de week: Teamviewer

22 februari 2011

“Er gaat niets boven face to face-contact.” Zekers, maar dan wel alleen als het om de gezelligheid gaat, of als het noodzakelijk is voor informatieuitwisseling, fysieke handelingen, enz. Dat wat je op afstand kunt doen moet je ook gewoon op afstand doen. Dat scheelt veel tijd en energie.

In die zin ben ik blij met een tip die ik gisteren kreeg: met de app Teamviewer kunnen mensen je toegang tot hun computer verlenen. Toegang op afstand. De toepassing moet daartoe op zowel de desbetreffende pc als op een ander apparaat (bijvoorbeeld je telefoon) worden ge├»nstalleerd, waarna met behulp van een inlogcode en een wachtwoord verbinding kan worden gemaakt. Vanaf dat moment kun je -op afstand dus- meekijken op de computer en ‘m zelfs ‘overnemen’ met de muis en het toetsenbord. Dat is ideaal, als iemand met een probleempje worstelt en om hulp vraagt; het is ondersteuning vanuit de luie stoel.

Het gaat hier wel om zogenaamde shareware, met beperkte functionaliteiten, maar een testje met m’n laptop en iPhone leerde me zojuist dat het prima werkt. De app is ook beschikbaar voor Android en andere besturingssystemen. Nieuw of uniek is de software allerminst, maar dat maakt het geheel er niet minder handig op. Leve het nieuwe werken, dat is alles wat ik zeg.

@

2 Reacties

  1. Sjors schreef:

    Volgens mij is Teamviewer geen shareware. Ook de gratis versie is volledig functioneel (en erg handig!!!). Enige restrictie is dat je het alleen mag gebruiken voor priv├ę-doeleinden. Als je het in een bedrijf wilt gebruiken, moet je naar de betaalde variant.

  2. @Sjors: heb ik me vergist wellicht? Toen ik tweede keer testte, kreeg ik melding dat verbindng werd afgesloten omdat het soort proef was. Niet goed gelezen? Zal het nog eens proberen.

Reageer