clear

zoeken

search

Zijn Bibliothecarissen net zo gestoord als Wikipedianen?

12 januari 2011

Eind november bezocht ik, namens Wiki Loves Bieb, een bijeenkomst van Wiki Loves Monuments in Utrecht. In het kleine zaaltje waren zo’n 35 mensen aanwezig, waarvan 3 vrouwen. De grappen die werden gemaakt hadden een hoog insidergehalte en bij vlagen dacht ik: “het valt allemaal wel mee met mijn digitale toewijding, dit zijn pas echte nerds”.

Toen ik het grappige bovenstaande filmpje zag moest ik ook weer even denken aan die zaterdagmiddag. Blijkbaar was mijn observatie toen zo gek nog niet. Hoe mooi is het dan om te zien dat een beetje Wikipediaan ook de spot met zichzelf durft te drijven? Heel mooi, kan ik je verzekeren!

Toen kwam er een tweede gedachte in me op. Wat lijken Wikipedianen eigenlijk veel op bibliothecarissen!

Het is gewoon een soort familie, eigenlijk. Oeverloze discussies over het wel of niet behouden van een lemma of een rubriek. Immer bezig met details. Denken dat je weet wat betrouwbare informatie is.

Vandaar dat er nog zoveel te winnen valt, op omhelsgebied. WTF?

@

Attendering: Sargasso

Reageer