clear

zoeken

search

Nee Quora, nee!

17 januari 2011

In september las ik voor het eerst over Quora, op het blog van Emerce:

Quora is the next big thing volgens Hong Qu. De voormalige YouTube interface-designer is net naar New York verhuisd. Qu noemt Quora een kennismachine. Een zoekmachine die bestaande content doorspit. Quora levert gerichte antwoorden op je vragen. Net als Yahoo Answers, erkent Qu, maar Quora zou een serieuzer platform zijn waar experts hun reputatie kunnen opbouwen.

Ik meen me te herinneren dat je de site toen alleen kon bekijken als je een uitnodiging had. Die had ik niet. Vervolgens vergat ik Quora. Tot eind december. Sindsdien komt de website minstens een keer per dag voorbij, zoals afgelopen zaterdag op DutchCowboys, of in de vorm van meldingen van followers in de mail. Gisteren las ik bij Robert Scoble zelfs dat hij verslaafd is aan de website.

Woooot? We hebben het hier toch gewoon over alweer een vragendienst? Net als Yahoo Answers, AnswerbagDurftevragen of Goeievraag.nl?

Ik heb vanavond nog eens gekeken, vervolgens een vraagje over Nederland beantwoord. Toen nog eens gekeken….

…en tot slot geconcludeerd dat ik hier voorlopig geen tijd in zal steken. Ik kan wel aan de gang blijven. Als ik me ooit nog bedenk (je weet het maar nooit, met al die voortschrijdende inzichten) zal ik het ook eerlijk zeggen.

@

4 Reacties

  1. Het moet lukken, ik ben daar onlangs ook op geattendeerd. Het zou een up and coming programma zijn. Maar daar had ik net dezelfde reactie op als jij hier uitschrijft. Niet dat er niet in kan vernieuwd worden natuurlijk, maar erg veel verschil met de rest is er nu ook weer niet.

    Het doet mij anders ook wel terugdenken aan Google Answers. Dat als ik mij goed kon herinneren gesloten werd vanwege de oneerlijke concurrentie tov bibliotheken.

    Dat sindsdien wel heel wat varianten heeft gekregen, zoals je zelf ook al aangaf.

  2. @Benoît De markt is er in ieder geval, maar toch zou het mooi zijn als alles nu eens gebundeld zou worden. Herinner me dat Yahoo Answers vele miljoenen bezoekers trok, maandelijks maar je ziet daar toch ook veel slechte antwoorden. Als een zoekmachine onvoldoende antwoorden biedt, zou er toch nog een onversnipperd alternatief moeten zijn.

  3. Een Digg/Reddit achtige koepel site zou inderdaad wel mooi meegenomen zijn. Dat is nu net het soort initiatieven waar de bibliotheek sector zich mee zou kunnen profileren.

Reageer