clear

zoeken

search

LinkedIn doet het goed in Nederland

10 januari 2011

In september 2010 omschreef ik LinkedIn nog als een gek netwerk, waarschijnlijk vooral omdat ik zelf behoorlijk passief ben, op dat platform. Recruiting Roundtable Nederland presenteert nu echter statistieken die erop wijzen dat veel Nederlanders dit anders ervaren. Het netwerk telt 2.121.120 Nederlandse leden. Zo’n 400.000 leden bezoeken de site dagelijks. Ze verblijven dan gemiddeld 7,3 minuten op de site. Iedere dag komen er 8.000 nieuwe leden bij.

Voorwaar geen kattenpies.

@

6 Reacties

 1. Rolf Bosboom schreef:

  Elke dag 800.000 leden erbij? Dat gaat wel héél rap 🙂

 2. Salingbert schreef:

  Voor professionals is er volgens mij geen alternatief voor LinkedIn.Een concurrent als Plaxo heeft inmiddels het loodje al gelegd.

 3. Pieter Reeve schreef:

  En toch denk ik dat uiteindelijk facebook alles gaat overtroeven. Ik zag vandaag toevallig BranchOut voorbij komen. Het is een manier om je LinkedIn profiel en je Facebook profiel te mixen. De grootte van je facebook netwerk dus gecombineerd met de zakelijkheid van je linkedin connecties. En dat dus via Facebook.

  We zullen zien.

 4. @Rolf: ai, dat was wel een slordig foutje. Dat krijg je van al die grote getallen 🙂 Dank voor de attendering!

  @Sailingbert: dat wist ik nog helemaal niet, van Plaxo. Vroeg me altijd al af of ze het zouden redden. Die site zag er prachtig uit, maar er zit een grens aan het aantal netwerken dat je bij wilt en kunt houden he…

  @Pieter: ik ben benieuwd, of mensen inderdaad liever kiezen voor integratie. Moet daar zelf nog eens over nadenken. Ik houd erg van gebruiksgemak, maar vind het ergens ook wel prettig dat er nog een soort scheiding is. Aan de andere kant koppel je twitter etc inmiddels ook makkelijk aan blog en profielsites…en is de scheiding zakelijk/prive steeds minder nadrukkelijk…

 5. Cora schreef:

  Ik hoop niet dat FaceBook LinkedIn gaat vervangen. Ik vind FaceBook een draak van een structuur hebben. LinkedIn is m.i. overzichtelijk en er komen steeds meer mogelijkheden bij. Jammer dat de upgrade nog relatief duur is.

 6. @Cora: LinkedIn navigeert wel prettiger inderdaad. Ik vind Facebook wel weer prettiger dan Hyves. Daar blijf je onnodig klikken.

Reageer