clear

zoeken

search

Irritante tweets onderdrukken met Proxlet

27 januari 2011

Of je Twitter nu beschouwt als informatiebron, publicatieplatform of als chatkanaal: het overkomt je vroeg of laat dat je je ergert aan bepaalde tweets, die opduiken in de tijdlijn van de mensen die je volgt. Je kunt dan verschilldende dingen doen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je tijdlijn niet zo serieus te nemen, en meer te werken met de lijstjes die Twitter biedt, maar je kunt ook besluiten iemand te ontvolgen. Dat laatste mag natuurlijk, maar het heeft toch altijd iets lulligs, als je dat doet, omdat er een afwijzend signaal vanuit gaat.

Zelf maak ik me niet zo druk om de dingen die zich afspelen in de tijdlijn maar ik moet toegeven dat ik ook niet zit te wachten op duizenden tweets over programma’s als #bzv en #tvoh. Als je die wilt vermijden zit er echter weinig anders op dan je tijdlijn volkomen te negeren, want naar die programma’s kijken zo veel twitteraars dat je scherm er een paar uur per week hard door gedomineerd wordt.

Dankzij een tip op Twittermania ben ik daar voortaan van verlost. Door Proxlet te koppelen aan je account krijg je de mogelijkheid om tweets met bepaalde hashtags, of van bepaalde gebruikers, tijdelijk of permanent te blokkeren. Het mooie is dat je extensie ook kunt koppelen aan clients als Tweetdeck en Twitter for iPhone. Proxlet in de browser werkt alleen met Google Chrome.

Kijk, hier hebben we iets aan. Twittermania is bedankt!

Gerelateerd:
Volgvrijdag, en andere dingen die niet verplicht zijn op Twitter
Sneltoetsen in het nieuwe Twitter
Manage Twitter, nu het nog kan
Twitter Lists en Sociaal Zoeken: de eerste indruk
Eindelijk: berichtattendering in Twitter voor iPhone
Twitter voor gevorderden
Voortschrijdende inzichten: nog eens over Twitter

@

Reageer