clear

zoeken

search

Egypte verlaat internet

28 januari 2011

What happens when you disconnect a modern economy and 80,000,000 people from the Internet? What will happen tomorrow, on the streets and in the credit markets? This has never happened before, and the unknowns are piling up. We will continue to dig into the event, and will update this story as we learn more. As Friday dawns in Cairo under this unprecedented communications blackout, keep the Egyptian people in your thoughts.

Aldus Renesys Blog. Een land dat de stekker uit internet trekt. In 2011. Dat kun je niet eens meer censuur  noemen: het is vernietiging.

Ik sta perplex.

@

Afbeelding: het Oog van Horus

4 Reacties

  1. Bas schreef:

    Gezien de aanhoudende protesten kun je dit soort maatregelen ook niet meer ongestraft uitvoeren in 2011. Ben benieuwd hoe dit verder gaat. Hopelijk blijft het geweld enigszins binnen de perken.

  2. Zat er net over te lezen in de krant. Regering offeren maar zichzelf niet aanpakken…dat slikken de mensen waarschijnlijk niet. Spannende tijden…

  3. Zoals Bas zegt is het een truc die niet echt meer helpt in deze eeuw. Langs de andere kant … nu bijna alles via het internet lijkt te gaan is het wel veel gemakkelijker om alles in één keer plat te leggen. Eigenlijk wel raar dat het mogelijk is dat landen individueel het internet kunnen uitschakelen op hun grondgebied. Zeker als je de structuur van het internet bekijkt. Iets dat bij het aanleggen van netwerken als een onmogelijkheid zou mogen gelden.

    Want uiteindelijk dient het enkel als een middel van een overheid om het contact met de buitenwereld af te sluiten. Iets dat elke individuele burger voor zichzelf zou mogen beslissen door zich al dan niet tot het net te verbinden.

  4. @Benoit: wat ik van het verhaal begreep is dat de grote providers, zoals Vodafone, dan wel mee moeten werken en dat ook deden uit angst helemaal geen rol meer te mogen spelen in zo'n land. Dat doet me meteen denken aan de knieval die Google maakte voor het Chinese bewind. Geld zorgt voor enge wendingen op het web, maar politiek ook steeds vaker. De VS voert ook overal druk uit rondom Wikileaks (bijvoorbeeld).
    Maar economisch gezien wordt het ook wel erg lastig om het nog zonder het web te doen. Dan heb je meteen een achterstand van jewelste. Interessant dan om te zien wat zal winnen: geld of macht.

Reageer