clear

zoeken

search

De Kindle Lending Club

16 januari 2011

Of het toestaan van (uit-)lenen e-boeken door Amazon c.s. een succes wordt durf ik niet te zeggen. Het is maar de vraag hoeveel mensen op die service zitten te wachten en hoeveel uitgevers er uiteindelijk toestemming voor zullen geven. Feit is wel dat ene Catherine MacDonald binnen twee weken na de lancering van de dienst een leenclubje startte op Facebook, daar geld mee ophaalde bij een ‘engelinvesteerder‘ en inmiddels een eigen site in de lucht heeft: Kindle Lending Club.

Het aanbod is nog beperkt en Amazon heeft nog niet gereageerd op dit project maar kijk even wat er gebeurt en vooral hoe snel dat gebeurt. Voor nog geen 10.000 euro is een site in de lucht die voorziet in een prille behoefte. Jezelf registreren kan hier uiteraard wel met een Facebookaccount. Binnen een paar minuten kun je je leenwensen kenbaar maken. Beperkingen zijn er alleen aan de aanbodzijde.

Een duidelijke mening heb ik hier niet over. Ik wil eigenlijk alleen nog maar eens wijzen op het tempo van het web en op het opportunisme van de gemeenschap. Zouden we de Boekenkast van Nederland niet op een vergelijkbare manier aan Bol.com kunnen koppelen, nog even snel?

@

Reageer