clear

zoeken

search

Je verantwoordelijkheid nemen

12 december 2010

Zolang niemand zich eigenaar voelt gaat het niet werken.

@

8 Reacties

 1. arda schreef:

  Wat bedoel je, verantwoordelijk waarvoor? Voor de wereld? Voor je eigen gedrag ben je in elk geval verantwoordelijk. Toch?

 2. Vul het zelf maar in, dit kun je overal op loslaten. Punt is dat veel dingen niet verder komen omdat de betrokkenen, wel…zich niet echt betrokken voelen. Waarom zou je je best doen voor iets waar je verder geen vruchten van plukt?

 3. Enno schreef:

  Het is misschien wel een terechte constatering maar wat mij betreft niet relevant.

  Het gaat er uiteindelijk toch om hoeveel jij verder komt met het waarmaken van jou dromen, daar ligt je verantwoordelijkheid.

 4. arda schreef:

  Ik vond het een beetje een vage posting, dat is alles. Maar zo is-ie blijkbaar bedoeld 😉
  Wat betreft die vruchten die je niet plukt, het doen op zich lijkt mij de 'vrucht'. Doet me denken aan een gedicht van Kavafis (tja, heel af en toe heb ik wel eens zoiets…); zoek ik voor je op.

 5. @Enno: daar zit ook iets in, maar als mensen zich eigenaar voelen van projecten kunnen ze hun dromen er ook beter in kwijt; bij grote versnippering dromen de meeste mensen liever een andere kant op. Maar op het persoonlijke vlak? Dan ben ik het helemaal met je eens!

  @Arda: zonder meer! Ik vind het altijd wel leuk om het soms met een plaatje of korte tekst te zeggen: dan kan iedereen het op de eigen gedachten loslaten, zonder verstoord te worden door de mijne 🙂

  Dat Ithakagedicht is mij wel eens eerder gestuurd, in het licht van de 23 Dingen. Was jij dat ook, vraag ik me nu af? Dat herinner ik me niet meer goed. Wel mooi!

 6. arda schreef:

  Nee, dat ben ik voor zover ik me herinner niet geweest. Ik zou het wat betreft de 23dingen eerlijk gezegd ook niet zo toepasselijk vinden 😉

 7. Enno schreef:

  Edwin, het is me duidelijk maar nog steeds kan ik er niet zoveel mee.

  Ik zoek het liever in het tonen van je eigen betrokkenheid waardoor anderen geïnspireerd kunnen raken en mee gaan werken met jou droom.

  Over het onderscheid kunnen maken tussen de benadering op persoonlijk vlak en zakelijk vlak ga ik graag de discussie nog eens met je aan (bij een biertje ofzo…)

Reageer