clear

zoeken

search

Gratis bellen op de iPhone met Viber

03 december 2010

Een interessante tip op iPhoneclub vandaag: de iPhone-app Viber.

Viber is een VoIP-applicatie voor de iPhone die het enorm gemakkelijk probeert te maken. Viber lijkt qua functionaliteit op Skype, maar met een aantal nuttige extra’s. Je kunt gratis bellen via 3G en Wi-Fi naar andere Viber-gebruikers. De app draait op de achtergrond zonder je batterij leeg te trekken, levert goede audiokwaliteit en legt snel verbinding, beloven de makers.

en

Het gemak van de app blijkt uit het feit dat je niets hoeft te registreren: je kunt de vrienden uit je adresboek meteen bellen, zonder te registreren. Dat is anders dan Skype, waar je eerst een netwerk van vrienden moet aanmaken. Je moet de gebruikersnaam achterhalen en eerst toestemming vragen. Bij Viber werkt alles meteen: je telefoonnummer is je unieke ID en als je iemands nummer weet kun je hem/haar bellen, zoals de normale telefoon ook werkt. Het mooie is dat het werkt op elke iPhone met iOS 3.0 of hoger, dus ook voor de oudere modellen.

Hoewel ik niet dol ben op telefoneren heb ik deze app uiteraard wel meteen gedownload en een aantal contactpersonen met een iPhone uitgenodigd voor de dienst. Bellen mag dan iets van een andere tijd zijn. Ervoor betalen is dat helemaal. Check.

@

2 Reacties

  1. Mooie tip ed! Kreeg bericht al binnen op mijn phone maar dacht even dat het spam was haha. Nu app gelijk geinstalleerd. Ben benieuwd of het werkt!! Heb je het al getest?

  2. Nog niet. Dat gaan we dan gauw eens doen!

Reageer