clear

zoeken

search

Een Wiibattle bij BibliOosterschelde

30 december 2010

Mijn betrokkenheid bij gaming in de bibliotheek stond het afgelopen jaar op een redelijk laag pitje, maar op de valreep was er gisteren dan toch nog een evenement: een Mario Kart-toernooi (via Wii Online) tussen vier bibliotheken van BibliOosterschelde, te weten ’s-Gravenpolder, Kapelle, Heinkenszand en Sint Annaland. De deelnemende scholieren waren gevraagd om mee te doen door de collega’s die de Skoolzones in hun takenpakket hebben.

Zelf was ik in Kapelle, waar 7 kinderen zich hadden aangemeld. Later begreep ik dat er in ‘s-Gravenpolder maar liefst 20 spelers waren.

Het was ouderwets gezellig, om met de kids te kletsen over gaming, chatten en aanverwante zaken. Toen ik, als ouwe rups, even nonchalant de eerste plek opeiste in het spel was het ijs meteen gebroken. Het enige meisje in het gezelschap vond dat ‘ik er veel verstand van had’. Ontwapenend. Wat mij betreft gaan we dit in 2011 veel vaker doen. Het is goed voor de contacten met de jeugd, goed  voor de Skoolzones, interessant voor de medewerkers en makkelijk en goedkoop te realiseren bovendien. Oh ja. Het is ook nog een beetje PR.

En die jongetjes die samen in een boek zitten te kijken? Dat is niet in scene gezet. Dat je het maar weet!

Als je meer wilt weten over over dit onderwerp is de publicatie Gaming in de bibliotheek, van BNBibliotheek, een aanrader.

@

Reageer