clear

zoeken

search

Boekmoe

15 december 2010

Ik vraag me af: als mensen nog online op zoek gaan naar boeken, waar zoeken ze dan? Nu ik op Frankwatching lees over boekensite Omero denk ik terug aan Bookfinder. Als collectioneur gebruikte ik die site nog wel eens. En nu? Nope.

Er zijn inmiddels honderden online boekenwinkels en tientallen sociale boekensites. Dan heb je ook nog de grotere databases als Gutenberg, Archive, Google Books en Open Library. En dan nog honderden bibliotheekcatalogi en full-text databases. Wat denk je zelf?

Gerelateerd:
Overvloed en onbehagen
Justbooks.nl: de Nederlandse versie van Bookfinder.com
Eenvoudig vergelijkbare boeken adviseren: 6 boekensites bekeken
Boeklezers.nl
Mooi dat we het hebben! De kwispelende lange staart van bibliotheken

@

10 Reacties

  1. Peter de Kock schreef:

    Ik zoek niet online naar boeken. De boeken die ik lees ontdek ik via tips (zowel online als offline) van anderen. Vooral de online tips spelen een belangrijke rol bij het ontdekken van boeken. Dat zijn vooral tips via blogs en netwerken als twitter.

  2. Ton de Kruyff schreef:

    Amazon, mede omdat die me zo ontzettend attent en onbaatzuchtig op de hoogte houden van elke nieuw boek dat uitkomt dat vaag iets te maken heeft met wat ik daar ooit kocht.

  3. @Peter: dat is ook een hele belangrijke, inderdaad. Geldt voor mij ook wel. Maar vanuit beroepsinteresse check ik de mogelijkheden wel regelmatig natuurlijk. Maar koop je ze wel online dan, of ga je daarvoor graag naar een fysieke winkel?

    @Ton: en je koopt ze daar dus ook allemaal? Ik heb er zelf nooit iets gekocht omdat ik geen zin had in Paypal. Heb daar nog een account, maar gaf zelf voorkeur aan Bol. Eerst vanwege de acceptgiro's, nu vanwege iDeal.

  4. wereldvansofie schreef:

    Ik denk dat je in de tijd dat je aan het zoeken bent op z'n minst een hoofdstuk al gelezen kunt hebben als je zoals Peter te werk gaat.

    In grote lijnen ook mijn manier. Omdat er ook veel boeken door mijn handen gaan; uitlenen, saneren en adviseren struikel ik eerder dan dat ik moet zoeken 😉

  5. Ton de Kruyff schreef:

    @Edwin, niet alles wat ze adviseren koop ik hoor, dan moest ik er twee banen bij nemen. En soms gooi ik het systeem in de war door met een nieuwe obsessie te beginnen. Maar, serieuzer, ik vind het een prima site, veel zinvolle klantrecensies, vlugge levering en hun "he, dit is ook leuk" mailtjes zijn vaak verbluffend correct.

  6. @Cis: daar zit wat in. Tips zijn overal eigenlijk.

    @Ton: klinkt goed. Misschien moet ik er toch eens iets meer mee doen. Ooit.

  7. davidovix schreef:

    Heey Edje

    Bedankt voor de tip. Heb voor Robin zijn opleiding veel boeken via internet tweedehands gekocht en gauw een paar honderd euro bespaard. Ook weer boeken van Davy verkocht van zijn opleiding informatica aan de HZ, velen bijna niet gebruikt dus !!!
    Hoop je as.vrijdag weer eens te spreken onder het genot van een lekker glaasje bier

    Cheers vrint

  8. Peter de Kock schreef:

    Als ik boeken koop gaat dat meestal via Bol.com @Edwin. En ik zet ze ook altijd op een lijstje voor het geval mensen me vragen wat ik graag voor mijn verjaardag wil hebben.

  9. @Kees: voor studieboeken gelden misschien nog andere regels. Toch echt de moeite waard inderdaad, om daar werk van te maken!

    Ik kom naar de Koning vrijdag. Aftappen!

    @Peter: dank. Boeken kado krijgen (zeker als het goede zijn) is eigenlijk nog het leukste.

  10. Susan schreef:

    Via Librarything ontdek ik soms leuke boeken via 'interessante collecties'. Ook favorites van vrienden kun je zo ontdekken.

    Ik ben nu verslaafd aan mijn Kindle3 en vind de sample-hoofstukken die je altijd kunt lezen ingenieus. Op je PC doe je dat niet, op de Kindle wel.

    Susan Krieger

Reageer