clear

zoeken

search

#Bierblio10

17 december 2010

Er komen nogal eens uitnodigingen voor bibliotheekgerelateerde evenementen voorbij. Ik houd eigenlijk alleen van de kleinschalige. Gisteren was ik in Utrecht voor wat je misschien wel als het ideale evenement zou kunnen omschrijven: een meer dan informele bijeenkomst met Joost, Lukas en Jeroen in de prachtige kerkkroeg Olivier. We noemden het evenement gekscherend #bierblio10.

Er kwamen veel onderwerpen aan bod, van de toekomst van het e-boek, tot de onzin van prikklokken, van het vertrouwen van een directeur tot het denken in ‘linked data’.

Het was goed. Ook omdat deze heren, net als ik, geen enkele moeite bleken te hebben met het langdurig aan een laaftafel zitten.

Een vervolg waardig.

@

13 Reacties

 1. Ingmar schreef:

  De tweets waren ook jaloersmakend gezellig!

 2. Misschien helpt het als ik zeg dat we het er ter plekke over eens waren dat kruisbestuiving met andere sectoren -zeker archieven- leuk zou zijn (en noodzakelijk bovendien) 🙂

 3. Ingmar schreef:

  Ik hou me aanbevolen 😉

 4. Ton de Kruyff schreef:

  Het zag er idd erg jaloersmakend uit. Misschien kan de b2d meer in zo;n setting gegoten worden?
  En die Hopus. Was dat nou nog wat? Dat heb ik wel eens gekocht maar toen vond ik t niet bijzonder. Maar toen zat er geen uitleg bij dus misschien kwam het daar door.

 5. JoG schreef:

  Wat een sfeervolle foto ! En de kijk-, reuk- en smaak-ervaringen van bubbels, gist en een rijk palet waren nog sfeervoller.

  Ik heb genoten ! Tot ziens op de #bierblio11 🙂 Alvast welkom Ingmar.

 6. @Ton: dat is goed om te lezen. Iets zegt me dat er best veel mensen zijn te porren voor dit informelere gebeuren. Van tafelen in oorden als dit krijg je minder snel genoeg dan van powerpoints en 'all that jazz'. Ik speel wel weer met een oud idee, om eens iets gezelligs te doen op een boot, bijv. ter ere van 5000 leden op B20. Dan moet het echter ook weer niet te massaal worden…want dan gaat het intieme karakter ook weer verloren..

  Van de Hopus heb ik niet genipt, ik ben niet zo'n bierenman, gek genoeg. Ik heb weinig gemopper gehoord echter. Weer wel dat Lukas vooral gecharmeerd was van zijn kelkje Waterloo. Die vond @JoG dan weer minder…

 7. Ton de Kruyff schreef:

  @Edwin, elke aanleiding is een goeie, al sluit ik me erg aan bij de laatste zin van je eerste alinea. Voor je het weet heb je weer zo'n receptie met de usual suspects. Mocht je wat verzinnen en hulp (oid) erbij nodig hebben dan hou ik me aanbevolen.

 8. Dank je wel Ton, dat zal ik in het achterhoofd houden!

 9. Ron Wessels schreef:

  Leuk hoor, zulke meetings. En volgens mij steek je er razend veel van op, naast het feit dat het natuurlijk gewoon hartstikke gezellig is. Wordt er jaloers van 😉

  Wie weet, ooit eens in de toekomst een x meebomen :-p

 10. Daan schreef:

  Nu nog wat dames erbij * hint hint * 😉

 11. JoG schreef:

  In het kader van de linked-data 😉

  Biebtweetmeet met bier: #bierblio10;
  – De hashtag #bierblio10 op Twitter.

 12. @Ron: zo is het precies. Ook jij bent van harte welkom, een volgende keer hoor!

  @daan: en jij (of andere) dames uiteraard ook 🙂

  @Joost: thanks!

Reageer