clear

zoeken

search

250 miljoen maandelijkse gebruikers voor Facebook Connect

09 december 2010

December is een spannende maand. De grote vraag is met welke nieuwe digitale producten en diensten de openbare bibliotheeksector verrijkt zal gaan worden, nu en de komende jaren. .

Het is wel te hopen dat er ook, ergens, aandacht zal worden besteed aan diensten die al zijn ontwikkeld. Van die ‘not invented here-diensten’, inderdaad. Wat te denken van het buitengewoon interessante Facebook Connect? Ik ben die service nog steeds op geen enkele bibliotheeksite tegengekomen en kan alleen maar hopen dat dat komt doordat ik de meeste sites ook helemaal niet bezocht heb.

Maar waarom is dat Facebook Connect (of inloggen met Twitter) dan zo interessant? Omdat zoveel mensen het al gebruiken, daarom! Iedere maand 250 miljoen, om precies te zijn. FC is interessant omdat je het velen er makkelijker mee maakt:

Most notably, more than 250 million people are using Facebook Connect on third-party sites every month. On the publisher side of things, Facebook has seen 2 million sites add Connect in the two years since its launch, Beard said. In fact, 10,000 new sites are adding Facebook Connect every day.
One prime example of the success of Connect is the cross effect it has on referring traffic to third-party services. “Facebook is the number one referrer of traffic to Spotify,” Beard said. The UK-only music startup has seen a fourfold increase in traffic from Facebook since implementing Facebook Connect earlier in the year.

Het kan toch niet zo zijn dat je FC bijna overal kunt gebruiken, behalve op bibliotheeksites en bij banken? Of overdrijf ik nu weer eens?

@

2 Reacties

  1. Pieter Reeve schreef:

    Nou Edwin je overdrijft zeker niet. Ik ben het roerend met je eens. Heel interessant.

Reageer