clear

zoeken

search

Worldcat: van app naar mobiele website

24 november 2010

Begin 2009 lanceerde OCLC de eerste app voor Worldcat. Boeken kon je toen wel opzoeken, maar niet aanvragen. Begin november is daar verandering in gekomen. OCLC is overgestapt van een app naar een mobiele website (worldcat.org/m) die geschikt is voor browsers van smartphones met de besturingssystemen iOS of Android.

Als je nu een boek opzoekt en aanklikt maakt Worldcat gebruik van de gps-coordinaten op je telefoon en wordt er gezocht naar een bibliotheek uit het systeem, in je nabije omgeving. Als je de bewuste bibliotheek markeert als ‘je eigen bibliotheek’ wordt er verbinding gemaakt met de lokale catalogus, waarna je het boek desgewenst meteen kunt reserveren of aanvragen. Lang niet alle bibliotheken zitten erin, dat is jammer, maar er gaan wel steeds meer stemmen op voor een verandering in die status qua. Wie weet…

@

2 Reacties

  1. De mobiele app heeft op mijn oude windows mobile phone nooit fatsoenlijk gewerkt. De mobiele site van Worldcat werkt goed vind ik, ziet er ook mooi uit. Jammer dat ik (nog?) niet mijn eigen lijstjes kan bekijken. Zojuist ontdekt dat er ook een Worldcat app in Facebook is. Een paar minuten naar gekeken maar vind het nog niet echt top (vreemde resultaten op zoekacties)

  2. @Judith: dit is volgens mij echt wel een verbetering inderdaad. Verstandige keuze van de ontwikkelaars. De applicatie voor Facebook ken ik volgens mij niet. Zal ik ook eens naar kijken.

    Maar stapje voor stapje wordt alles beter. Hoopgevend!

Reageer