clear

zoeken

search

Week van de Mediawijsheid voorziet in een behoefte

26 november 2010

Afgelopen woensdag besteedden zowel Omroep Zeeland als de PZC al aandacht aan de Week van de Mediawijsheid. Leuk natuurlijk, maar het moet me nog wel van het hart dat het jammer is dat de aandacht daarbij juist uitgaat naar mijn oude werkgever. Daar besloot men geen prioriteit te geven aan deze week en zegt men nu “wij doen het hele jaar aan mediawijsheid”. Of dat zo is laat ik in het midden, maar het is wel een sneer naar de andere basisbibliotheken in Zeeland: nu lijkt het net alsof die er alleen deze week aandacht aan zouden besteden. Laat ik daar dan aan toevoegen dat dat beslist niet het geval is. Integendeel.

Genoeg daarover. De Week van de Mediawijsheid voorziet in een behoefte. Woensdag was er een inloopmiddag in de bibliotheek van Kapelle, gisteren in Zierikzee. Ik kan je zeggen dat het fijn is om te merken dat de bezoekers alle tijd nemen om zich te laten informeren over nieuwe media. Gisteren (ook in de PZC) kregen we veel vragen over de e-readers en de iPad, over de toekomst van het boek en de bibliotheek, maar ook over Twitter, Facebook, Skype en privacy.

Dat sommige senioren na afloop ook nog de moeite nemen om Kinect uit te proberen is geweldig. In de bibliotheek Kapelle sprong een man van 82 bijna net zo hoog als collega Wim. Buitengewoon.

Vandaag zijn we in Yerseke te vinden (en op Twitter)…en we hebben er zin in!

Gerelateerd:
De Week van de Mediawijsheid bij BibliOosterschelde
Verder met nieuwe media bij BibliOosterschelde
Mediawijsheid in perspectief
Mediawijsneuzen

@

7 Reacties

 1. Robert schreef:

  🙂

  Bedankt maestro. Na het lezen van dit bericht zit ik nu met een grote smile op mijn werkplek.

  Veel succes deze week!

 2. Henk schreef:

  Goed werk, dat van die sneer zie ik niet zo.

 3. @Robert: dank. Altijd goed om glimlachen op te roepen!

  @Henk: thx. Het is inderdaad maar hoe je het leest. Ik hoop dan maar dat dat voor meer mensen geldt 🙂

 4. Mark schreef:

  Lang leven collega Wim! Ik kwam niet meer bij toen ik de foto zag 🙂

 5. Festina Lente schreef:

  Ziet er gezellig uit daar! Ik vind alleen de naam week van de mediawijsheid een beetje belerend. Waarom niet week van het webplezier of zo?

 6. Tsja, als zo'n term eenmaal gemeengoed is, is er geen houden meer aan. Over een paar jaar zal de naam wel weer veranderen inderdaad…als er een duur rapport over is geschreven ofzo…

Reageer