clear

zoeken

search

Vijf jaar bloggen

14 november 2010

Hoe is het mogelijk? Afgelopen donderdag stond ik wel stil bij het feit dat het de 11e van de 11e was, maar vergat ik helemaal dat dit blog die dag precies vijf jaar bestond. Op 11 november 2005 schreef ik voor het eerst een blogpost, toen nog onder de naam ‘Digitaal Inlichtingenwerk Zeeuwse Bibliotheek’, die later zou veranderen in achtereenvolgens ‘Zbdigitaal’, ‘ZB Digitaal’ en ‘Mijns Inziens’. Inmiddels ben ik 4603 bijdragen en 21.155 reacties verder…en veel ervaringen rijker.

Een uitgebreide terugblik zou wel een paar uurtjes vergen. Daar heb/neem ik vandaag de tijd niet voor. Laat ik het er op houden dat het interessant is om van tijd tot tijd in de archieven te duiken en vast te stellen welke persoonlijke hoogte-en dieptepunten ik beleefde, hoe het weblog zich in de loop van de tijd ontwikkelde, hoe het blog steeg en daalde in allerlei lijstjes, welke bezoekers van het eerste uur nu soms nog steeds reageren of juist uit beeld zijn verdwenen en hoezeer mijn opvattingen over allerlei thema’s aan verandering onderhevig waren.

Ik geloof niet dat mijn koek bijna op is. Bloggen blijft een ‘kernactiviteit’; dat staat los van de dingen die ik ernaast doe. Misschien is het wel zo dat ik door die dingen -met vlagen- minder intensief blog dan voorheen. Dat zie ik dan ook maar als een onvermijdelijke ontwikkeling. Een mens moet nu eenmaal keuzes maken.

Feit is dat ik nog steeds veel plezier beleef aan het schrijven op dit platform en dat ik nog steeds geniet van de reacties en verwijzingen… en van alle dingen die voortvloeien uit het bloggen. Dat het fenomeen me zoveel zou brengen kon ik, op die donderdag in 2005, niet bevroeden. Bedankt allemaal. Op naar het volgende lustrum!

@

42 Reacties

 1. Anarchiel schreef:

  Van harte! Op naar de volgende vijf jaar 🙂

 2. Gefeliciteerd Edwin, het is een knappe prestatie. Bedankt voor alles wat je met mij deelt. Ga zo door.

 3. Gefeliciteerd Edwin, het is een knappe prestatie. Bedankt voor alles wat je met mij deelt. Ga zo door.

 4. Annie Maessen schreef:

  Proficiat Edwin.
  Ik volg je nu ongeveer anderhalf jaar en ben "mijns inziens" nog steeds niet Edwin moe.

 5. madbello schreef:

  Hei! Super gefeliciteerd, wat gaat de tijd toch snel. Dat we nog lang van je kunnen genieten.

 6. Sylvie schreef:

  Heel veel hulde, respect en felicitaties!
  En natuurlijk ontzag: wat een cijfers…

 7. Jacqueline schreef:

  Gefeliciteerd Edwin. 5 jaar intensief bloggen en still going strong…

  Jacqueline

 8. jan de waal schreef:

  Iedere dag is het weer genieten van al je vondsten en ideeën. bedankt. Stond je maar meer in het middelpunt van het (bibliotheek) land. Je bent de spiegel die bibliotheken nodig hebben om naar zichzelf te kunnen kijken.

 9. Peter de Kock schreef:

  Wat een mooie mijlpaal Edwin, eentje om eens lekker te vieren. Gefeliciteerd en veel vervolgplezier met bloggen.

 10. Petra1010 schreef:

  Gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal. En blijf jij inderdaad bloggen maar lekker als een kernactiviteit zien. Ik reageer niet zo vaak (lees je berichten meestal via Reeder op mijn ipad en dan kan ik om een duistere reden niet reageren), maar ik lees ze wel altijd met veel plezier.

 11. Dit is het moment om mijn 'reactiestop' even te doorbreken, want hier word ik spontaan positief van, zelfs op zondag 😉
  Mijn complimenten voor vijf jaar bloggen!! Een prestatie van formaat in meer dan een opzicht.
  Ik hoop je nog lang te blijven lezen.
  Ik dacht eerst: Jan de Waal hierboven heeft gelijk, maar aan de andere kant is het 'in de marge' toch wat makkelijker om scherp (en jezelf) te zijn, dus ik weet het eigenlijk niet. Maar meer mensen met een enthousiasme en inzet als de jouwe, ja díe zouden de bibliotheekwereld zeker goed doen.

 12. knelistonie schreef:

  Ook vanuit twitterland een welgemeende felicitatie. Goed kunnende twitteren, blog erbij, niet mis.

 13. Ton de Kruyff schreef:

  Knap gedaan Edwin. Niet zozeer dat je vijf jaar blogt, het hadden tenslotte ook vijf jaar van suffe gemakzuchtige blogpostjes kunnen zijn. En dat was geen prestatie geweest. Hoogstens saai.
  Naar voren en verder kijken en dat volhouden is wel een prestatie. En af en toe flink irriteren en opschoffelen natuurlijk ook. Blijven schoffelen dus.

 14. Mieneke schreef:

  Gefeliciteerd met het 1e lustrum! En dat er nog een paar mogen volgen.

 15. Roof schreef:

  Hee Edwin, gefeliciteerd!! Knap staaltje werk om zo lang en inhoudelijk sterk constant veel lezers aan je blog te trekken. Chapeau!

 16. wereldvansofie schreef:

  Volgens mij begon je de attendering al in 2002 ongeveer. Per e-mail in de ZB. Klopt dat?
  Blij dat je door gaat met bloggen en gefeliciteerd met het lustrum.

 17. F. schreef:

  Dag Mr.Ed,

  dank voor alles en een hele diepe buiging.

 18. Gefeliciteerd!
  Altijd interessant wat je schrijft! Ook de klassiekers!

 19. ria schreef:

  Gefeliciteerd. Ik begon zelf in janari 2006, maar durfde daar toen niet erg mee aan de weg te timmeren. Nadat jij me 'ontdekte' en iets aardigs schreef in een commentaar, bouwde ik genoeg moed op om daadwerkelijk verder te gaan. Blij dat ik nu even de kans heb om alsnog 'dank je wel' te zeggen.

 20. Bart Janssen schreef:

  Je blog is in die vijf jaar in bibliotheekland uitgegroeid tot een 'instituut', informatief en prikkelend met een eigen persoonlijk geluid. Iets om trots op te zijn!

 21. Festina Lente schreef:

  Mooi Ed; knappe prestatie! En vergeet je niet een zoenoffer te brengen?

 22. Allemaal bedankt voor de reacties! Ook dat is iedere keer weer een stimulans om door te blijven gaan. Super.

 23. Lewi schreef:

  Prachtig! Ga zo door! Wij hebben er zeker nog geen genoeg van.

 24. m@rlies schreef:

  Congrats Edwin, your blog is one of my faves…

 25. Astrid schreef:

  En alweer: respect!
  Ik ben jaloers op je vijf productieve jaren, maar ook heel erg op al die mooie foto's bij je posts. Waar haal je die toch altijd vandaan!

 26. Thanks!

  @Astrid: werkelijk overal en nergens. Soms heel netjes van Flickr's Creative Commons, of van Wikimedia…maar ik jat ze ook wel eens van kunstsites, uit Google Afbeeldingen of van andere blogs. Ik houd nu ook al 5 jaar vast aan het principe: als ik ze mag gebruiken verwijs ik netjes…als er eigenlijk copyright op zit niet. Daarbij heb ik me voorgenomen dat ik foto's meteen verwijder als iemand daarom vraagt. Dat is nog nooit gebeurt.

  Ook niet heel gek als je beseft dat alleen al Flickr meer dan 5 miljard foto's telt…

  Een enkele keer zie je wel eens bezoek opduiken via tinyeye.com, maar een mail naar aanleiding daarvan nog nooit. Leve de marge en non-commercieel gebruik 🙂

 27. Jeroen schreef:

  Gast, wat een prestatie. Alweer vijf jaar bloggen, gefeliciteerd!
  Groeten

 28. Jacco schreef:

  Proost!

 29. Christian schreef:

  5 Jaar, 4.603 bijdragen, 21.155 reacties… Dat zijn getallen waar we allemaal heel stil van worden (al zou je dat niet denken, gezien alle reacties ;-)) Proficiat met deze mijlpaal!

 30. tenaanval schreef:

  Zooo, dat zijn nog eens cijfers, gefeliciteerd! Ennuh, keep up the good work…

 31. Hetty Theodora schreef:

  Ik volg je sinds het 23 Dingen traject in Overijssel en had al snel in de gaten dat jij voorop liep in bibliotheekland.

  Nog steeds lees ik je posts met veel plezier en interesse.

  Bedankt tot zover dat je al je kennis met ons deelt!

 32. Astrid schreef:

  Gossie, eigenlijk heel simpel dus. Ik kan best veel tijd kwijt zijn met 'even snel een mooie foto zoeken'. Zeker nu Google afbeeldingen meer grijze vlakjes laat zien dan foto's. Zal wel weer een vista-problem zijn. Ik zal Flickr eens meer gaan omarmen 😉 Thanx

 33. Julia schreef:

  Gefeliciteerd!

 34. Michael Minneboo schreef:

  Gefeliciteerd Edwin. 5 jaar lang bloggen is een hele tijd. Maar we hebben nog geen genoeg van je blogposts, dus ga vooral door 🙂

 35. tiroka schreef:

  5 jaar al, en niet zo maar een blogje maar een hele informatieve met een ongelofelijke hoeveelheid blogstukjes. Heel knap! Gefeliciteerd!

 36. Daan schreef:

  Keep up the good work!

 37. Natalie schreef:

  Gefeliciteerd! 🙂

 38. Gelukkige vijfde verjaardag Edwin 😉

 39. En ook jullie nog bedankt! Zeer gewaardeerd 🙂

Reageer