clear

zoeken

search

Verder met nieuwe media bij BibliOosterschelde

09 november 2010

Vorige week kreeg ik te horen dat ik in 2011 in ieder geval nog een half jaar, misschien zelfs een heel jaar, kan blijven werken voor BibliOosterschelde (8 uur per week). Daar ben ik blij om, want voor mijn gevoel is er nog veel werk te doen en begin ik nu pas, na zeven maanden, goed zicht te krijgen op de mogelijkheden en beperkingen die een grote organisatie als BibliOosterschelde (17 vestigingen) heeft, als het gaat om de inzet van nieuwe media. De organisatie krijgt in 2011 bovendien, net als de drie andere Zeeuwse basisbibliotheken, een nieuwe website. Een aantal van de dingen waar ik me tot nu toe mee bezig heb gehouden sluit daar goed op aan.

Een van die dingen is de inzet van nieuwe communicatiekanalen. Een paar weken geleden schreef ik al dat de Week van de Mediawijsheid ook wordt benut om een vervolg aan de cursus 23 Dingen te geven. Daarom verzorgde ik vandaag en vorige week twee introductiecursussen Twitter en Netvibes: ik hoop dat een aantal medewerkers enthousiast wordt over deze informatie- en communicatiekanalen en dat ik daarop voort kan borduren door die kanalen later te koppelen aan de website. Stel je eens voor hoe mooi het zou zijn als er uit alle vestigingen regelmatig berichten verstuurd worden met foto’s van evenementen, verhalen over de lokale situatie, enz. Dat zet de organisatie als geheel nog beter op de kaart. Zover is het nog niet. Een en ander moet natuurlijk ook gefaciliteerd worden.

Daar kan ik dan mooi mee aan de slag in 2011. Het voordeel van Twitter is in ieder geval dat het laagdrempeliger en minder tijdrovend is dan, bijvoorbeeld, het maken van filmpjes (hoewel ik daar, net als Ton, ook best mee aan de slag zou willen). De Twitteraccount is in ieder geval al aangemaakt en gereed om overgedragen te worden.

Nu richten we ons echter eerst op de week van de Mediawijsheid. In die week bezoek ik, samen met een paar collega’s, zes vestigingen, om met de inlichtingenmedewerkers klanten te informeren over e-readers, de iPad, gaming, informatiemanagement en Twitter.

In de kerstvakantie sluiten we het jaar af, met een online gametoernooi, waar vier verschillende vestigingen bij betrokken worden. Daarover later meer.

Gerelateerd:
De Week van de Mediawijsheid bij BibliOosterschelde
Nieuwe uitdaging: een baan bij Biblioosterschelde
Het leven na de wending, deel 3
Het leven na de wending

@

13 Reacties

 1. Saskia den Otter schreef:

  Leuke foto ๐Ÿ™‚ en super dat je door kan gaan bij BibliOosterschelde. Je hebt me in ieder geval al enthousiast gekregen voor twitter. Tot vrijdag!

 2. Ik kan je alleen maar feliciteren en succes wensen!

  En zo te lezen heb je je eerste succesje al binnen!

  Groeten vanuit het hoge noorden,
  Patrick

 3. Henk schreef:

  Zeg je bent op die foto toch niet aan het presenteren voor een groep hรจ?

 4. wereldvansofie schreef:

  @Henk: Wis en waarachtig wel. Ik was er zelf bij.

  @ Edwin: Gefeliciteerd. Helaas moet ik nog even afwachten wat betreft verlenging van mijn contracten.
  Als het positief uitvalt ga ik voor die mogelijkheden, met beperkingen ben ik wel klaar ๐Ÿ˜‰

 5. @Saskia: dat is mooi om te lezen. Voort zullen we gaan!

  @Patrick: dank je!

  @Henk: ja man! Heerlijk als bazen snappen dat ik uitstekend gedij in een biotoop van ca. 10 mensen die vrijwillig en vol interesse naar je komen luisteren, in een intieme ruimte. Dat is zoveel anders dan mensen die gedwongen worden om iets aan te horen dat ze toch nauwelijks interesseert in een grote ruimte… Daar word ik altijd zo ongemakkelijk en ongelukkig van. Da's bijna hetzelfde als spreken voor grote groepen die een dagje op kosten van de baas naar een congres mogen ๐Ÿ™‚

  @Cis: meen je dat nu? Tot wanneer heb jij een contract dan? Of contracten…beter gezegd? Ik hoop echt dat je mag blijven hoor. Ik had jou eigenlijk als een van de mensen op het oog die voor de organisatie best aan de slag zou willen met multimedia ๐Ÿ™‚

 6. wereldvansofie schreef:

  Ik heb er net een afgesloten voor 6 maanden en een ander loopt geloof ik af op 1 januari.
  Verder maak je me wel heel nieuwsgierig …..:P

 7. @Cis: dat vraagt om onderhandelingen inderdaad!

  Voor wat betreft dat oogje: ik hoop voor het eind van het jaar met suggesties te kunnen komen over de mogelijke eerste inzet van sociale media (en aanverwanten) door medewerkers. Ik kijk dan vooral naar de wil die bij de medewerkers ligt en hoop dan in overleg met MT en teamleiders te komen tot een beetje speling op dat gebied. Er zal in veel gevallen dan ook met taken moeten worden geschoven. Maar het begint ermee dat de medewerkers het zelf ook echt willen uiteraard…

 8. Henk schreef:

  Was het een Pecha Kucha? – Gisteren studiedag gehad, en daar hoorde ik die term voor het eerst ๐Ÿ˜‰

 9. Ik moest ook weer even kijken, had het wel eens gehoord, maar ook weer vergeten.

  Maar neen, het waren twee old skool sessie van 2,5 uur. Net als vroegah de cursussen internet. Die duurde volgens mij even lang.

 10. Natalie schreef:

  Jij dus ook goed nieuws gekregen, gefeliciteerd! ๐Ÿ™‚

 11. Dank! Kan ik daar uit opmaken dat dat ook voor jou geldt? In dat geval ook van harte ๐Ÿ™‚

 12. Een vaste aanstelling! Wooohooo.

  Van harte gefeliciteerd Natalie. Leuk voor je!

Reageer