clear

zoeken

search

Personas: hoe het internet mij ziet

09 november 2010

Via een Twittertip van Jos Quaedvlieg kwam ik terecht op Personas, een website die uiterst sober visualiseert ‘hoe het internet je ziet’. Het is mooi om de zoekfunctie in werking te zien, maar ik schrik wel een beetje van de uitkomst. Ik wist niet dat verhalen over online toepassingen zo dominant zijn in mijn persoonlijke context. Ik had wel iets meer impact verwacht van educatie en ‘professioneel’ eigenlijk. Maar wat zou het? Het is een leuke tool.

Meer informatie over Personas is te vinden op een website van MIT.

@

7 Reacties

  1. Theo Meereboer schreef:

    inderdaad een leuke tool! Je ziet in luttele seconden je halve leven aan je voorbij trekken…

  2. Ja, wonderlijk 🙂

  3. Lewi schreef:

    Ik heb hem, sceptisch als ik ben, drie keer gedaan en er kwam elke keer iets anders uit. Waaronder "sport", en ik weet toch vrij zeker dat ik daar nooit iets online mee heb gedaan. Het ziert er wel mooi uit.

  4. Nat schreef:

    Het wil met mijn naam niet lukken. Hij pakt de weekdag er ook bij 🙂

  5. Ton de Kruyff schreef:

    Ik krijg een blokje met "military". Nu moet ik al mn blogpostjes door gaan bladeren om te zien hoe ze daar nu weer bij komen. Of zou het komen omdat ik in Den Helder woon?

  6. Er zitten wel wat rare dingen in ja. Mijn tweede poging haalt opeens blauw weg en daar krijg ik een serieus stuk 'accident'voor terug. Maar online blijft domineren. Odd…

  7. Jouke schreef:

    Maar eens even proberen dan :-).
    Dank voor de tip.

Reageer