clear

zoeken

search

Non-smoking

03 november 2010

Minister Edith Schippers (VWS) maakte vandaag bekend dat ze het rookverbod in de horeca versoepelt en dat er niet meer wordt gecontroleerd in kleine kroegen zonder personeel.
In naar schatting drie- tot vierduizend cafés die niet groter zijn dan 70 vierkante meter en waar geen personeel werkt, geldt het rookverbod daardoor eigenlijk niet meer.

Bron: NRC

En nu ben ik benieuwd hoe creatief je kunt zijn met het tot mede-eigenaars benoemen van je medewerkers.

Gerelateerd:
De status van het rookverbod: rustig doordampen
Roken 2008: creatief met alternatieven
Overheid publiceert handleiding rookvrije horeca
De betuttelingsbarometer nadert het kookpunt

@

4 Reacties

 1. Creatieve titel 😀
  Of een versoepeling van die regels goed is is weer iets anders. Want vroeg of laat zullen ze er vermoedelijk toch doorgedrukt worden. Nu jah 't kan ook altijd nuttig zijn als extra voorbereidingstijd voor handelaars, afkickperiode voor rokers, enz. 't Zou wel leuk zijn als ze het duidelijk aangeven op de voordeur ofzo. Want vaak éénmaal je voorbij de drempel of dorpel bent …

 2. Daan schreef:

  Ik weet dat je een verstokte roker bent maar ik vind dit té triest voor woorden. Wat een halfzacht beleid hier, pfeh 🙁

 3. Daan schreef:

  Iets anders, het kan zijn dat ik het gemist heb (omdat ik niet gewonnen heb haha) maar is die verloting van dat boek al geweest? Lezers mochten toen reageren met een blogpost oid die de meeste indruk had gemaakt.

 4. @benoit: ik geloof dat ze dat ook gaan doen, met bordjes werken. Als ik het zo beluister tot nu toe zal er hier in de stad niet gek veel veranderen…

  @Daan: we staan bekend om halfzachte beleidsmodellen he. Beetje gedogen. Niet inkopen wel verkopen van softdrugs. Overheid pakt wel fijn belastingcenten mee (en verdient nog veel meer aan harddrugs alcohol, gokken en de miljoen mensen die aan slaapmiddelen en andere pilletjes zitten).
  Economie wordt vaak boven gezondheid gesteld hoe dan ook.

  Dat boek is toen naar Karla gegaan. Zie de laatste reactie bij die posting.

Reageer