clear

zoeken

search

Klassiekers deel 127: Fun for me

19 november 2010

Gisteren gaf ik, na lange tijd, Triphop weer eens de ruimte. In de auto deinde ik mee op Maxinquaye van Tricky en thuis luisterde ik nog eens naar Portishead. Het is muziek die m.i. behoort tot het beste van de jaren ’90 van de vorige eeuw. Ontspannen, dreigend, kabbelend en opzwepend tegelijkertijd. Een geluid dat je eigenlijk altijd wel kunt verdragen.

Uit dezelfde tijd stamt het album Do You Like My Tight Sweater? van Moloko. De muziek van die band zou ik niet als Triphop willen omschrijven, maar ik bewaar er herinneringen aan die teruggaan naar dezelfde periode. Als Fun for me werd opgezet in een kroegje aan het Middelburgse Damplein, stond geheid de hele hut te dansen. Lekker pompend uiteraard.

Dat de naam van band mogelijk is geleend uit het Nadsat van het boek/de film A Clockwork Orange, is een leuk detail. Net als in het Russisch betekent Moloko melk, in die taal, maar dan wel melk met een bedwelmend effect. Oh ja joh?

@

4 Reacties

  1. Bartwatching schreef:

    Moloko ooit gezien op PinkPop. Geweldig!

  2. Annelies van Nispen schreef:

    Erg fijne start van de vrijdag! Time is Now is mijn persoonlijke Moloko klassieker. Past hier prima na.

  3. tiroka schreef:

    Fijn begin van de ochtend, bedankt. En ik ben het met je eens w.b. Portishead. Erg goed ook.

  4. Leuk dat de muziek de ochtend van meer mensen een draai heeft gegeven! Dat is precies wat muziek moet doen 🙂

Reageer