clear

zoeken

search

iPhone-app Bieb: het vervolg

24 november 2010

In augustus maakte ik voor het eerst kennis met de iPhone-app Bieb, van Hans Pinckaers. Ik beoordeelde die app toen als veelbelovend, maar moest als lid van een Zeeuwse Bibliotheek nog even geduld hebben. De koppeling met onze catalogus (Vubis) werkte nog niet goed. Inmiddels heeft Hans die koppeling gefixed. Hij heeft daarnaast een koppeling naar de website Boekenliefde gelegd, waardoor je profiel- en pasgegevens ook meteen kunt importeren in Bieb. Briljant. De mail van Hans:

Nadat ik weer eens was gestopt/hervat/gestopt/hervat met de applicatie, vond ik toch nog ergens weer motivatie. Meestal dankzij jullie! Dank daarvoor.
De app zoals hij er nu staat, is bijna klaar voor de App Store. Nog ÊÊn grote feature wordt toegevoegd: push notificaties. Dat betekend dat u in deze versie nog geen notificatie ontvangt als uw boeken bijna vervallen. Ik verwacht deze feature over 2 weken (tentamens…) af te hebben, samen met de gehele applicatie zelf.

Het is van belang dat uw Apple device draait op firmware versie 4.0 of hoger. Dit betekend als u een iPad wilt gebruikt hem moet updaten naar de nieuwe versie die gister is uitgekomen.
Met Bieb kan je in bijna alle bibliotheken van Nederland boeken zoeken incl. beschikbaarheidsinformatie. Helaas is de beschikbaarheidsinformatie in Zuid- en Noord-Holland af en toe erg traag. Hier wordt nog aan gewerkt.

De week van de mediawijsheid komt eraan, ik zou erg leuk vinden als u deze app liet zien aan andere mensen betrokken bij deze branche. Als u vragen of problemen heeft hoor ik dat graag. Ik hoor heel graag wat u ervan vindt! Snapt u de applicatie niet, werkt iets niet, is iets niet mooi; ik wil alles weten.

Hoe zeggen ze dat ook alweer? ‘Niet lullen maar poetsen’ toch? Inlijven, deze toekomstige huisarts 🙂

@

7 Reacties

  1. Jeroen schreef:

    kunnen gewone mensen zoals ik deze app ook al gebruiken?

  2. Luud schreef:

    En "de markt" lekker "de markt" laten. Dit soort mensen werkt sneller, met bezieling en zonder de hele tijd op de klok te kijken.
    Geweldig toch 🙂

  3. @jeroen: dat denk ik wel…maar dan moet je het wel even vragen bij Hans…hij geeft dan wel de instructies (moet je wel een iphone hebben…de rest volgt ongetwijfeld later…)

  4. Hans Pinckaers schreef:

    Tuurlijk, binnenkort kan iedereen hem gebruiken! Mits je een iPhone/iPod touch of iPad hebt. Hij staat binnenkort in de App Store.

    @Edwin: kijk eens naar het pasje van je vriendin, staan daar nog steeds van die rare tekens?

  5. zomer65 schreef:

    ik blijf doormodderen met mijn Nokia 😉 En… doodzonde natuurlijk… ik leen (bijna) niet bij de bieb.

  6. @Erna: er komt een dag dat je overstag gaat voor een of ander slim aanraakdinges. Komt er niet net een nieuwe abonnementsperiode aan o.i.d.?

    Ik had ook pasgegevens van iemand anders nodig, voor de screenshot. Erg eigenlijk, maar ik heb aldoor zoveel ongelezen boeken liggen…het komt er gewoon niet van..

Reageer