clear

zoeken

search

Gelanceerd: Middelburgdronk.nl

10 november 2010

Dik een maand geleden kondigde ik aan dat ik van plan was om een nieuwe blogserie te starten: “50 jaar kroegen in Middelburg”. Ik kreeg daar veel reacties op, online…en in de kroeg. Ik kreeg al snel in de smiezen dat 50 jaar verhalen en foto’s teveel materiaal oplevert voor een serie blogposts; ik zou veel moois tekort doen door er in een beperkt aantal berichten zelf over te schrijven.

Daarom besloot ik gebruik te gaan maken van een Wiki. Ik nam diverse gratis online varianten nog eens onder de loep, maar ik vond uiteindelijk dat de open source software die ook wordt gebruikt door Wikipedia, MediaWiki, het meest geschikt was. Ik registreerde daarom de domeinnaam www.middelburgdronk.nl en Thomas Filius was zo vriendelijk om de software van MediaWiki op een server te zetten.

De site staat sinds gisteravond online. Er is nog niet veel te zien, maar dat gaat de komende weken veranderen. Ik ben van plan om voor alle kroegen die mij bekend zijn pagina’s aan te maken en die pagina’s alvast te voorzien van een basisindeling. Ik heb ook al een doos met vergeelde kroegfoto’s mee naar huis genomen, met het doel ze te scannen, met een flatbed-scanner. Verder denk ik er nog over om een korte instructiepagina te maken en zoveel mogelijk mensen met inhoudelijke kennis te voorzien van de benodigde rechten binnen de Wiki.

Kinderschoenenwerk. Meer kan ik er op dit moment niet van maken. Dat neemt niet weg dat ik iedereen met belangstelling van harte uitnodig om deel te nemen aan Middelburg Dronk. Geen verplichtingen maar wel ontzettend veel belangstelling voor je bijdragen. Dat is wat je krijgt.

Middelburg uit? Altijd lastig.

@

Afbeelding ‘t Hof van Zeeland: Beeldbank Zeeland

10 Reacties

 1. Meeuse schreef:

  ..tof! De oma van mn vriendin runde vroeger cafe de Geere, om is er helaas niet meer, maar foto's en verhalen van mn schoonvader die daar opgroeide genoeg! U hoort nog van mij!

 2. Anoniem schreef:

  zo lang er maar geen foto's van mij op komen te staan. :)fok foto's.

  te gek Ed, ben erg benieuwd.
  Len

 3. davidovix schreef:

  Heey Edje

  Die gaat in de favorieten. Wie weet, komt er ooit een Zoutelandedronk. Daar kan ik ook nog over vertellen en links en rechts wat foto's leveren.
  Was trouwens die Yeah op Roof haar site een bevestiging van de kerstborrel in tclubhuus. Zou mooi zijn je weer eens te spreken met een heerlijk glaasje bier!!!
  Goed weekend
  Kees

 4. @Len: ik maak nog wel een zog. disclaimer: dat de privacy van mensen niet vernaggeld wordt. Dat is niet de insteek. Alhoewel: we kunnen best een betaalde subsite doen, waar je alleen tegen betaling in kunt. Voor de ranzige shite 🙂

  @Kees: Als het allemaal heel goed gaat kan ik misschien nog wel een keer uitbreiden naar Walcheren Dronk en Zeeland Dronk. Opschalen die hap 🙂

  Die yeah was een andere yeah maar ik kom graag meetikken in de Reutel hoor. Leuk om alle luitjes weer ff te zien! Cheers.

 5. Pescador schreef:

  Pescador is om. Heb nog wel wat beeldmateriaal voor dit machtig mooie plannetje. Gek genoeg sta jij op iedere foto.. 🙂

 6. Roof schreef:

  Leuk Middelburg Dronk, heb hem al in mijn favorieten gezet! Wat betreft die Yeah (reactie Davidovix): als het met mij Yeah blijft, kom ik ook graag even meetikken in de Reutel ;). Ik begreep dat Bird de jaarlijkse pot is, dus dat wil ik ook wel eens meemaken.

 7. @Pesca: cool,alle inbreng is welkom! Voor jou maak ik wel een extra speciale disclaimer 🙂

  @Roof: dat doet me deugd. Ik hoop dat het een mooie rijke bron zal worden, op termijn!

  hou vol die Yeah, want Birdie als jaarlijkse pot, dat is toch ook wel een bijzondere ja ^^

 8. mwlere schreef:

  Leuk Edwin. *bookmarkt*

Reageer