clear

zoeken

search

Een hele diepe buiging voor de webactiviteiten van het Brooklyn Museum

05 november 2010

Ik ben onder de indruk.
‘Oh ja joh? En waarvan deze keer dan, van Mekbergen?’
Van de internetactiviteiten van het Brooklyn Museum. Deze organisatie lijkt werkelijk alles goed te doen, kijk maar even mee:

 • De website is rijk aan content. Toch is men er in geslaagd de interface sober en overzichtelijk te houden, terwijl de belangrijkste functionaliteiten toch zijn terug te vinden op de homepage. 
 • Een grote collectie bezitten en die toch overzichtelijk presenteren? Geen probleem. Het mooie is dat je dat truukje moeiteloos kunt toepassen op alle onderdelen.
 • Oeverloos blijven zeuren of je nu wel of niet inzet op sociale media? Niet aan de orde. Het museum is overal aanwezig. En met succes. Op Facebook, Twitter, YouTube, Flickr en Tumblr. Ja, zelfs op Github.
 • Kijk ook eens hoe FourSquare wordt benut. Kijk gewoon eens.
 • Zie hoe het museum bezoekers de collectie laat taggen. Ook mobiel. Juist mobiel.
 • Bekijk ook hoe de site zelf is gekoppeld aan het sociale web. Werkelijk alle mogelijkheden lijken benut te worden.
Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt. Brooklyn Museum begrijpt hoe belangrijk het publiek is en geeft ‘community’ terecht alle ruimte. Het museum maakt optimaal gebruik van  sociale platformen en durft te experimenteren.
Deze site, inclusief de gekoppelde platformen, zou als standaard moeten gelden voor culturele organisaties. Dit zou het presentatie- en werksjabloon moeten zijn voor bibliotheken. Wat mij betreft dan toch. Ik buig hier namelijk diep voor, heel diep.
@

4 Reacties

 1. Bas schreef:

  Ik hoop dat de jongens en meisjes van bibliotheek.nl deze site ook goed bestuderen. Dan komt het toch nog goed met de bibliotheeksites.

 2. en niet te vergeten alle managers en medewerkers die er dan mee aan de slag moeten. Vraag me nu af hoe groot het 'digitale team' van dit grote museum is. Kijken of ik dat kan vinden…

 3. wereldvansofie schreef:

  Ik buig met je mee. Het is vast heel erg leuk om hier aan te mogen werken.

 4. Dat denk ik ook. Kwam wel wat portretten van medewerkers tegen, op het blog, maar hoe groot de 'technology department'inmiddels is heb ik nog nergens gelezen. Er zal wel flink in geinvesteerd zijn, vermoed ik.

Reageer