clear

zoeken

search

De Pers: het einde dreigt voor de bieb

22 november 2010

Mijn laatste bijdrage ging in op een van nadelen van online vindbaarheid, vandaag kan ik gelukkig alweer wijzen op de andere kant van de medaille. Vorige week werd ik gebeld door Sanne Rooseboom, van De Pers, over mijn column ‘Snijden in eigen vlees’, die een week eerder was verschenen in de eerste digitale uitgave van Digitale Bibliotheek. Sanne werkte aan een artikel over de bezuinigingen in de bibliotheekwereld en vond het een goed idee om ook een aantal vragen te stellen aan mensen uit ‘het wereldje’ die bezuinigingen weliswaar betreuren maar er ook begrip voor kunnen opbrengen.

Het artikel is vandaag gepubliceerd, op de website en in de krant (PDF). Het grootste deel van ons gesprek is gesneuveld maar dat wat is overgebleven is wel een correcte weergave van mijn woorden. Ook Nan van Schendel, Frank Huysmans en Abdelkader Benali komen aan het woord.

De bewuste column zal ik hier vandaag ook publiceren.

Update: Frank heeft Sanne laten weten dat de cijfers in het tekstkader niet helemaal kloppen. Te laat om te herstellen, maar goed om te weten.

@

Reageer