clear

zoeken

search

Twitario: je tweets in dagboekvorm

13 oktober 2010

Twitario is leuk. Deze website maakt een dagboek van je laatste 1000 tweets, en slaat dat dagboek desgewenst op als PDF. Het ziet er grappig uit. Als je bereid bent de moeite te nemen de website om de 1000 tweets te bezoeken heb je bovendien meteen een back-up. Niet verkeerd, want met die archieven van LOC kun je ook helemaal niets, tenslotte.

Er zijn natuurlijk ook alternatieven, zoals TweetNest of TweetBackup, maar dan oogt Twitario toch beter, als je het mij vraagt.

Attendering: Twittermania

@

4 Reacties

 1. Stefan van Hoek schreef:

  Vraag: blijven je tweets bij twitter niet sowieso bewaard? In dat geval moet ik als Rotterdams twitteraar van de eeuw per ommegaande actie ondernemen. Zou ook een fraaie alternatieve bestseller zijn.

 2. Hee Stefan,

  In principe bewaart Twitter alles wel, maar het archief heeft het bedrijf sinds dit jaar overgedragen aan Library of Congress, die dus ALLE tweets willen bewaren, maar die vervolgens alleen toegankelijk maken voor onderzoekers, niet publiekelijk.

  Twittergebruikers kunnen via diverse programma's alleen de laatste 3600 tweets oproepen. Je kunt eens de mazzel hebben dat sites als Google of Archive.org een tweet hebben geindexeerd, maar daar kun je zeker niet op vertrouwen. Als je alles wilt bewaren, kortom, zul je zelf actie moeten ondernemen…Alas.

 3. Stefan van Hoek schreef:

  Heb zojuist de laatste 1000 tweets via Twitario geladen. Inderdaad geinig.

Reageer