clear

zoeken

search

Toespraken Winston Churchill op vier in Britse hitparade

03 oktober 2010

De Tweede Wereldoorlog is nog steeds een geliefd onderwerp voor veel Engelse grappenmakers. De vraag “what did you do in the war?” wordt ook in 2010 nog vaak gesteld en Engelse voetbalsupporters verwijzen nog altijd naar de de victorie van toen, door te bezingen hoe zij “twee wereldoorlogen en één wereldcup wonnen“.

Hoe groot de fascinatie voor de oude glorie nog is blijkt ook uit dit nieuwsbericht:

De legendarische Britse oud-premier Winston Churchill, die in 1965 overleed, bestormt de Britse hitparade. Een vorige week gelanceerd album met daarop onder meer zijn beroemdste toespraken kwam zondag op nummer vier binnen op de lijst met best verkopende albums. Hij is de eerste Britse premier ooit in de hitlijsten. Dat meldden Britse media.

Daar kijk ik toch van op. Ok, de toespraken van Churchill zijn legendarisch. Ik vind ze ook mooi en krachtig. Maar er 65 jaar later nog mee in de Album Charts belanden? Dat is buitengewoon!

@

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Zie het hier nog niet zo snel gebeuren:

    Het Beste van Balkenende, Geert Greatest Speeches, Marks Markanste Uitspraken, Kok's Collected Quotes, Ruuds' redevoeringen, etc. Daarbij: best verkopende albums in NL? Meest gratis gedownloade lijkt me meer hier van toepassing…

  2. Haha, dat is inderdaad andere koek, maar er wordt wel al voorzichtig mee gestoeid, maar echt populair is Balkenende in de mix nog niet 🙂

Reageer