clear

zoeken

search

Netwerkmoe, maar uitrusten ho maar

08 oktober 2010

Heus, nieuwe netwerken en platformen probeer ik zoveel mogelijk te vermijden. Sinds vorige week is de oudste van Marleen in de ban van Tumblr, een publicatieplatform dat het midden houdt tussen bloggen en microbloggen (lees: twitteren). Ik deel zijn enthousiasme maar weiger desondanks om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Ik heb al genoeg omhanden. Dat neemt niet weg dat ik er toch weer even mee heb zitten spelen (ik had ooit al een account aangemaakt). Ik vind het namelijk wel leuk om uit te leggen hoe je Feedburner in kunt zetten, of een programma voor sitestatistieken.

Het Nederlandse netwerk Feest.je ontweek ik tot voor kort ook. Ik nam niet eens de moeite om de toegevoegde waarde ervan te onderzoeken. Totdat Marvin gisteren een groep mensen uitnodigde voor de première van de film The Social Network. Aanmelden via Feest.je alstublieft. Ik ging overstag. Je bent binnen twee minuten geregistreerd tenslotte, daar schiet het niet meteen van in je rug.

En dan zijn er nog de platformen waar ik voor zwicht uit nieuwsgierigheid. Vorige week las ik een artikel over een nieuw product van LinkedIn, LinkedIn Signal. Hoewel ik LinkedIn maar zelden actief gebruik was ik toch benieuwd naar de werking van deze filter. Gisteren ontving ik een uitnodiging, vanochtend nam ik een kijkje. Mijn eerste conclusie? De filter is krachtig. Je kunt zoekacties binnen de updates van Twitter en LinkedIn heel eenvoudig verfijnen. Mijn tweede conclusie? De presentatie van de zoekresultaten is mooi en overzichtelijk. Beter dan die van Twitter zelf, in ieder geval. Mijn derde conclusie? Als ik Signal wil gebruiken moet ik keer op keer inloggen bij LinkedIn. Daar heb ik geen zin in. Ik heb de website daarom maar als volledige pagina toegevoegd aan Netvibes, misschien dat ik er dan nog eens op klik, van tijd tot tijd.

@

Reageer