clear

zoeken

search

Meer spannend nieuws van het uitgeversfront

13 oktober 2010

Het was al interessant om te lezen dat Centraal Boekhuis (CB) met Apple in zee gaat maar minstens net zo interessant is het dat CB vanaf januari 2011 ook printing on demand zal aanbieden. Ik citeer uit het nieuwsbericht:

Vanaf januari 2011 is CB Print on Demand bij Centraal Boekhuis beschikbaar voor alle aangesloten uitgevers. Tijdens de Frankfurter Buchmesse presenteerde Centraal Boekhuis de ins en outs, plus de tarieven.CB Print on Demand biedt uitgevers dé oplossing voor titels met een jaarlijkse verkoop tot 250 exemplaren en voor snellopende titels die in herdruk zijn. De dienstverlening sluit naadloos aan op de reguliere distributie van Centraal Boekhuis, waardoor de boeken met dezelfde levertijd en levercondities als boeken uit voorraad geleverd kunnen worden.

Afgelopen jaar werd bij Centraal Boekhuis een eigen printstraat voor CB Print on Demand ingericht. Met de nieuwe dienstverlening kunnen titels voorraadloos uitgegeven worden. Een optie die kostentechnisch interessant is voor boeken waarvan per jaar minder dan 250 exemplaren verkocht worden. Het op bestelling printen en verzenden van een uitgave is in dat geval een stuk voordeliger dan in kleine oplage offset produceren en op voorraad houden.

Ook AKO roert zich. One more thing meldt:

AKO heeft zijn langverwachte tijdschriften-App voor de iPad geopend: AKO MagWorld. AKO heeft z’n beste gedaan om het aanbod breed en aantrekkelijk te maken. De digitale kiosk biedt nu al 32 titels. Van HP/De Tijd tot Weekend, van iCreate tot Scientific American, van Quote tot Auto Review. Binnenkort komen daar nog enkele tientallen titels bij. Tijdschriften zijn iets goedkoper dan in de winkel en zijn meestal eerder beschikbaar. Je kan ook oude nummers kopen of een abonnement afsluiten. Wis je een gekocht tijdschrift, dan kan je het binnen een jaar opnieuw (gratis) downloaden. AKO belooft dat er binnenkort ook ‘verrijkte’ uitgaves verschijnen met interactiviteit, bewegend beeld en geluid.

Alles beweegt, dames en heren, alles beweegt.

@

Attendering: Henk en Rob.

Reageer