clear

zoeken

search

Google Editions: de boekenwinkel wordt binnenkort geopend

20 oktober 2010

In Digitale Bibliotheek 6 van dit jaar las ik een interessant artikel van de hand van Jan Klerk: Succes verzekerd? Wachten op Google Editions. Door dat artikel besefte ik dat ik de ontwikkelingen rondom dit uiterst belangrijke project van Google al een tijdje niet meer heb gevolgd. Tijd om weer eens wat links af te struinen:

De kans is groot dat Editions nog in 2010 zal worden gelanceerd in de Verenigde Staten. Europa is in de eerste helft van 2011 aan de beurt. Er doen heel veel uitgevers mee. Ondertussen verschijnen ook de eerste readers waarmee boeken online (HTML5) gelezen kunnen worden, zoals Book.ish. Een verkenning leerde me dat zo’n reader best lekker wegleest.

Natmaken, die borsten.

Gerelateerd:
Google als boekhandel: Google Editions
BookServer: het antwoord van Internet Archive op Google Editions
Google’s boeken lezen met GooReader

@

Reageer