clear

zoeken

search

De Week van de Mediawijsheid bij BibliOosterschelde

13 oktober 2010

Van woensdag 24 november tot en met woensdag 1 december a.s. organiseren openbare bibliotheken in samenwerking met het expertisecentrum voor Mediawijsheid allerlei activiteiten om Nederlanders wegwijs te maken in het gebruik van verschillende media. Gedurende deze week kan iedereen in de bibliotheek terecht met eenvoudige en praktische vragen rond mediawijsheid en nieuwe media, zoals: “Hoe kan ik twitteren? Hoe plaats ik mijn foto’s op Facebook? Hoe werkt veilig online betalen? En, hoe zoek ik naar familie in AustraliĆ«?”

Ook BibliOosterschelde doet mee aan de Week van de Mediawijsheid. Ik heb de week aangegrepen als punt om naartoe te werken. Binnen BibliOosterschelde houden ik en een aantal collega’s ons namelijk bezig met een aantal zaken die goed gecombineerd kunnen worden binnen de thematiek van mediawijsheid:

  • een vervolg op ’23 Dingen’ (aan de slag met sociale media)
  • gaming in de bibliotheken
  • mediawijsheid van de klant
  • maatschappelijke stages
  • uitbreiding van de activiteiten rondom e-boeken en e-readers.

Om een en ander samen te laten komen heb ik twee workshops voor inlichtingenmedewerkers georganiseerd en hebben we voor de Week van de Mediawijsheid  inloopdagen in zes verschillende vestigingen op het programma staan. Bezoekers kunnen dan kennismaken met de mogelijkheden van e-books en diverse e-readers, waaronder de iPad. Verder zijn er doorlopende presentaties over de werking en de zin en onzin van Twitter, wordt er uitgelegd hoe je de nog steeds aanzwellende digitale informatiestroom kunt beteugelen met een hulpmiddel als Netvibes en is er aandacht voor gaming: op een groot scherm kunnen er Wii-games worden gespeeld- met of zonder begeleiding, met of zonder kinderen-.

Leuk toch?

@

2 Reacties

Reageer