clear

zoeken

search

Zij die alleen komen om iets te halen

05 september 2010

Aan de steeds korter wordende aandachtsspanne van mensen besteed ik regelmatig, uhm, aandacht. Het is een interessante en belangrijke ontwikkeling. Vanuit het perspectief van dat fenomeen vind ik het heel begrijpelijk dat steeds minder mensen de tijd hebben of nemen om websites te bezoeken, om te reageren op bijdragen…of om je een mail of een ander soort bericht te sturen.

Toch zijn er ook nog genoeg mensen die de tijd wél nemen, voor zulke dingen. Die mensen wil ik weer eens bedanken, al was het maar omdat het alweer veel te lang geleden is dat ik dat deed.

Bij dezen. Weet dat ik het nog steeds waardeer en waardevol vind.

En hoewel het niet het meest geschikte moment is om dankbaarheid een negatieve wending te geven, kan ik het niet laten om een groepje andere lieden ook te bedanken, maar dan met slechts een vinger. Ik doel op de lieden voor wie het tijdperk van de conversatie uit niet veel meer bestaat dan de eigen monoloog. Van die mensen waar je nooit of maar zelden iets van hoort, tot het moment dat ze iets van je nodig hebben. Sommigen maken het zelfs zo bont dat ze niet eens meer reageren als ze het antwoord eenmaal hebben gekregen.

Met die onverlaten heb ik het helemaal gehad.

@

5 Reacties

  1. Bas schreef:

    Ook jij bedankt voor al je nieuws en verhalen. Ik blijf met plezier je nieuws en verhalen volgen.

  2. Hendrika schreef:

    Ik snap je frustratie. Zelf ben ik ook altijd benieuwd wie mijn lezers zijn en wat ze van mijn schrijfsels vinden. Ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat de meeste lezers nooit(!) reageren, het zij zo. De blogs die ik van je lees – je publiceert veel, voor mij te veel om ze ook altijd werkelijk te lezen… – lees ik met veel interesse en plezier.

  3. Da's fijn om te lezen, thx.

    @Hendrika: over de reacties hier ben ik best tevreden hoor, het is inderdaad helemaal niet zo vanzelfsprekend als op de grote blogs die veel controverse het web opjagen. Ik vind het nog altijd bijzonder om te zien dat er op sommige sites soms honderden reacties zijn. Dat heeft ook alles te maken met het bereik van de site en de aard van het publiek, maar toch: het is interessant om te zien hoe men dat voor elkaar krijgt.

    Maar het is hoe dan ook fijn als je af en toe een beetje feedback krijgt, of dat nu hier is, op Facebook of op Twitter.

    En je kunt beter zwijgende lezers hebben dan mensen die veinzen DAT ze het wel eens lezen, alleen omdat ze willen dat je iets voor ze doet 🙂

  4. peter de Kock schreef:

    Heel herkenbaar wat je schrijft Edwin. Je kunt als blogger nog zulke nobele motieven hebben zoals 'ik blog voor mijn eigen plezier' maar een leuke club lezers die af en toe ook meedoen en met inspirerende comments komen, geeft extra plezier om door te gaan. Ga door met wat je doet, ik ken maar weinig bloggers die zo actief en diepgaand vanuit hun specialisme bloggen en iedere keer weer verrassend voor de dag kunnen komen.

Reageer