clear

zoeken

search

Verloting van het boek Sex, Blogs & Rock-‘n-Roll

08 september 2010

Twee weken geleden besprak ik het boek Sex, Blogs and Rock-‘n-Roll, van Ernst-Jan Pfauth. Een dag later werd het boek ‘officieel gelanceerd‘.

Nu wil het geval dat ik twee exemplaren van het boek in mijn bezit heb. Toen ik las dat het besteld kon worden deed ik dat meteen. Een kwartiertje later twitterde Ernst-Jan dat ik dat niet had hoeven doen. Omdat hij een interview met mij heeft verwerkt in zijn boek, zou ik namelijk sowieso een exemplaar krijgen. Ik stelde voor het tweede exemplaar dan maar te verloten.

Bij dezen. Als jij kans wilt maken op het boek hoef je maar een ding te doen. Reageer op dit bericht en vertel ons welk blog of welke blogpost (van wie dan ook) ooit impact op je heeft gehad en waarom. De leukste, ontroerendste of interessantste reactie zal met het boek beloond worden. Als je anoniem wilt reageren kan dat natuurlijk ook. In dat geval moet je me wel even mailen of dm’en om te laten weten wie je bent.

Om met Ernst-Jan te spreken: Blog on!
@

Foto: Guido van Nispen

12 Reacties

 1. 'De leukste, ontroerendste of interessantste reactie' belonen lijkt mij toch principieel iets anders dan verloten 😉

 2. Ik realiseerde me dat het woord de lading niet helemaal dekt inderdaad, maar een zeker willekeur is er misschien ook wel. Interessante reactie hoe dan ook 🙂

 3. Ha ha, zo was-ie niet bedoeld hoor 😉

 4. Festina Lente schreef:

  Sorry Edwin, maar ik zou gaan voor de oeuvreprijs wat jou betreft.. (en daarmee sluit ik mezelf natuurlijk meteen uit van deelname).

 5. Karla schreef:

  'WFMU's beware of the blog' heeft mij Cambodiaanse psychedelica laten ontdekken, een schat aan oude cassetjes die gedigitaliseerd werden en op het web gegooid. Misschien niet helemaal legaal, maar deze muziek was nergens meer beschikbaar en werd letterlijk van onder het stof gehaald. De technische kwaliteit laat meestal te wensen over, maar de muzikale rijkdom is overweldigend.

 6. Karla schreef:

  De link is blijkbaar weggevallen uit mijn reactie, hierbij //blog.wfmu.org/freeform/2007/12/cambodian-rocks.html

  Ben eigenlijk wel heel benieuwd naar dat boek!

 7. Daan schreef:

  Jouw blog natuurlijk LOL

  op Bright heeft ooit een blogpost gestaan van iemand die maandenlang een aantal blogsters had gevolgd en op basis daarvan een uitgebreid profiel van de dames had opgesteld. De dames in kwestie dachten dat ze anoniem blogde maar na de opsomming van diverse feiten bleken ze gewoon herkenbaar. Het heeft mij doen inzien dat anoniem bloggen weinig zin heeft als je toch bepaalde zaken gaan noemen in je blog. Maar na die blogpost denk ik nog langer na voordat ik iets persoonlijks blog.

  Groetjes,
  Daan

 8. Ton de Kruyff schreef:

  Fijn is dat, ik wilde wat neerzetten maar nu zit ik naar de Cambodiaanse psychedelica te luisteren terwijl ik een brief naar ArboNed aan het maken ben.

 9. peter de Kock schreef:

  Een website/blog die mij rond 2002 bij de keel heeft gegrepen en dat sindsdien nog regelmatig doet, is //www.joy2meu.com/ van Robert Burney.

  Wat deze man mij heeft geleerd is dat, wil je een boodschap overbrengen, het nodig is om jezelf als boodschapper tot diep in je ziel te laten zien. Er zijn veel boodschappers met een mooie boodschap maar een boodschap doet pas wat met je als de boodschapper laat zien wie hij is. En dan bedoel ik niet de sterke en succesvolle kanten (die laten we allemaal maar al te graag zien) maar de emotionele en kwetsbare kanten. En juist die kanten maken een boodschapper geloofwaardig.

  Een ander voorbeeld ter onderbouwing van mijn betoog. Ik zag laatst de documentaire 'It might get loud' met Jimmy Page, The Edge en Jack White. Wat mij daarin het meeste raakte was dat deze topgitaristen de guts hebben om te erkennen dat ook zij soms het gevoel hebben geen pepernoot te kunnen spelen, dat niks ze lukt op de gitaar. Zo'n opmerking brengt het gitaar spelen meteen down to earth. En zoiets doet Robert Burney met zijn manier van werken ook.

 10. Dag Allemaal,

  Ik denk dat het hier wel bij blijft, qua reacties dus ik heb besloten een keuze te maken. Zoals het een jury betaamt begin je dan eerst met de mensen die niet gewonnen hebben:

  @Daan: dat verhaal herinner ik me nog wel ja. Heb jij daar ook niet over geblogd toen? Het was in ieder geval een mooie eye-opener!

  @Peter: Van Burney heb ik nooit gehoord, en van zijn site word ik een beetje duizelig, maar zijn boodschap is des te mooier. Ik ben het er helemaal mee eens. Op persoonlijke dingen krijg je altijd de interessantste respons en hoewel er ook veel mensen zijn die het maar niks vinden: wat heb je nu eigenlijk te verliezen, als je vertelt over prutsen en falen? Het roept alleen maar herkenning op. Mooi!

  @Karla: jij wint. Je verhaal is niet per se mooier dan dat van Daan of Peter maar "Cambodiaanse psychedelica": dat is voor mij zo enorm niche en vaag. Een fraaie illustratie van de kracht van het web: het brengt de wereld dichterbij. Welke wereld dan ook.

  Wil je me je huisadres mailen? Dan zorg ik dat je het boekje krijgt!

  Groetjes

  Edwin

 11. peter de Kock schreef:

  Gefeliciteerd @Karla, veel leesplezier met het boek.

 12. Anoniem schreef:

  Goed gemaakt! Ik hoop wil ook zo een site te maken.
  Welke software heb je hiervoor gebruikt?
  Ik heb //www.edwinmijnsbergen.nl gevonden via Google.

  Groetjes,
  Debby uit Haarlem

Reageer