clear

zoeken

search

“Van zurigheid wordt niemand blij”

09 september 2010

Afgelopen maandag zat ik te glimlachen om ‘de nieuwe kindjes’ van Eppo van Nispen, vandaag grijns ik -en schiet ik hier en daar in de lach- bij het kijken en luisteren naar een interview met hem, op Ereaders.nl. Eppo is, terecht, al een tijdje klaar met de discussie over analoge en digitale boeken. De mimiek maakt het af.

Gerelateerd:
Ik zal jullie missen: een interview met Eppo van Nispen
Eppo van Nispen tot Sevenaer nieuwe directeur van Stichting CPNB
Eppo van Nispen, de schoft

@

7 Reacties

  1. Micha schreef:

    🙂 Haha

  2. Anbib schreef:

    Heel leuk 🙂

  3. Wat een zure reactie van iemand die zegt dat van zurigheid niemand blij maakt 🙂

    Ik snap dat in zijn positie het heel lastig is om iets voor elkaar te krijgen. Hebt met verschillende partijen met verschillende belangen te maken. Auteurs, uitgevers, bibliotheken, boekhandels etc etc.

    Maar om te beweren dat het in Nederland wel snel gaat vind ik toch wel heel erg de plank mis slaan.

    Jammer dat Eppo mensen die hier opmerkingen over maken af doet als zure mensen in plaats van de discussie aan te gaan en mensen te overtuigen. Maar misschien dat hij hier zelf iets te zuur voor is…

  4. @Jeroen: je moet het niet al te serieus nemen denk ik. Het is net als toen met die uitspraak 'ik lees in principe geen boek'. Daar vielen veel mensen over, maar het zijn dat soort statements die wakker schudden. Er zijn inderdaad veel haken en ogen en je hebt gelijk als je zegt dat het wel sneller zou kunnen met het aanbod van e-books, maar ik denk dat er geen betere onderhandelaar aan de tafel kan zitten om daarvoor te pleiten dan Eppo van Nispen.

    Hij verkocht de bibliotheekwereld als geen ander en zal dat ook nu doen voor het boek, in welke vorm dan ook.
    Hij merkt terecht op dat het platform waarop informatie, verhalen of andere media worden aangeboden er eigenlijk helemaal niet toe doet. Dat is de achteruitkijkspiegel van onze generatie…en van die daarvoor.

    Met een lach voorwaarts en benutten wat er wel al kan en straks zal kunnen. Alles wat echt dwars blijft liggen wordt vanzelf buitenspel gezet door de ontwikkelingen. Oude modellen loslaten op bits en bytes werkt immers niet. Toch?

  5. Festina Lente schreef:

    Hij was woensdagavond nog even te gast bij de avonden (vanaf minuut 10) om zijn lievelingsboeken door te nemen; een allerminst zurig interview weer!

  6. @Edwin, ik ben waarchijnlijk een van de weinige, maar ik heb persoonlijk niet zoveel vertrouwen in Eppo. Ik heb hem nu een paar keer zien en horen spreken maar ben niet echt onder de indruk.
    Hij kan goed spreken en is een echte entertainer, maar als het op de inhoud aankomt heb ik het idee dat hij hier toch wel wat kennis mist.

    Ik heb hem ook een keer gezien tijdens het e-book interview op Ugame Ulearn en kon toen eigenlijk niets terug herkennen van die vechtspirit die hij zou moeten hebben. Nadien heb ik hem nog een vraag gesteld, maar die werd ook afgedaan met een "het gaat allemaal goed komen" opmerking. Daar gaan wij het niet mee redden vrees ik.

    Ik hoop dat Eppo de hoge verwachtingen van Bibliotheken waar kan maken. Maar denk dat hij nu hij in dienst is van het CPNB hier weinig meer mee heeft. Hij werkt nu namelijk niet meer alleen voor een stadsbibliotheekje waarbij hij alleen de gemeente hoeft te overtuigen van zijn gelijk, maar voor de boekhandel, auteurs, uitgevers en de NS. Dit zijn toch veel meer spelers waar hij rekening mee moet houden.
    Hij zal bij het CPNB vast verandering gaan brengen, daar is hij wel goed in (en ik hoop dat de eerst het afschaffen van die stomme "een boek" radiocommercials zal zijn). Maar of dit veel effect heeft voor de bibliotheek, ik vraag het me af.

    Ik hoop overigens dat ik het enorm mis heb en dit over een tijdje af gedaan kan worden als een zure reactie. Maar vooralsnog ben ik niet zo'n grote Eppo adept die alleen maar goud ziet in alles wat hij aanraakt…

  7. @Festina: dank voor de tip!

    @Jeroen: fijn dat je het zo eerlijk opschrijft en prima dat je kritisch bent. Het is goed om niet zomaar met de stroom mee te gaan.

    Laat de tijd het inderdaad bewijzen maar. Ik wil ook absoluut niet pretenderen dat ik Eppo goed ken, maar ik heb hem toch een paar intensief van nabij meegemaakt en heb zelf ervaren dat onder zijn presentatie een laag van veel inzicht ligt. Dat wil niet zeggen dat hij altijd gelijk heeft of alles voor elkaar krijgt, maar hij heeft wel wat meer gedaan dan een gemeentebestuur overtuigen, dat kan ik je verzekeren.

    Maar goed: laten we zelf ook gewoon ons best doen binnen de dingen waar wij mee bezig zijn, en voor de dingen waar we geen invloed op uit kunnen oefenen maar afwachten…

Reageer