clear

zoeken

search

Storify: verhalen maken van het sociale web

28 september 2010

Een tijdje terug las ik voor het eerst over Storify, een website waarmee je verhalen kunt vertellen op basis van input die afkomstig is van netwerken als Twitter, Facebook, Flickr en YouTube. Ik gaf mezelf op voor een uitnodiging. Die ontving ik gisteren. Werken met Storify is niet zo ingewikkeld. Aan de linkerkant van het menu geef je de zoektermen op, de zoekresultaten (foto’s, video’s en updates) die je relevant vindt, sleep je vervolgens naar het publicatieblok. Hoe dat precies in z’n werk gaat kun je bekijken in de demo. Mijn eerste testverhaal is nogal armetierig vergeleken met het Picnicverslag van Heleen van Lier, maar dat mag de pret niet drukken: dit is een handige en leuke aanwinst.

@

Reageer