clear

zoeken

search

Stop ACTA!

09 september 2010

Over de Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) is het laatste woord nog niet gesproken, maar niets wijst erop dat het enge verdrag er niet komt. Dat het Europees Parlement nu openheid eist is volgens mij niet veel meer dan een schijnbeweging.

Het minste wat ik kan doen is er aandacht aan blijven besteden. Daarom plaats ik tijdelijk de widget van Stop Acta op Mijns Inziens. De wereld verander ik er niet mee, maar het is altijd nog beter dan helemaal niets doen toch? De code voor de widget is niet voor niets ook in het Nederlands beschikbaar gesteld.

Gerelateerd:
De ACTA
Europees Parlement stemt tegen ACTA
Copyright, piraterij en internetrechten: de messen worden geslepen
Bibliothecarissen: de originele piraten
Red Jim, de ACTA-onderhandelaar

@

2 Reacties

  1. Robert de Jong schreef:

    wat mij verbaasd is dat zowel onze minister van economische zaken als onze minister van justitie zeggen dat er niets veranderd. hetzij vanwege EU wetgeving, hetzij vanwege nationale wetten.

    waar dan het hele circus voor nodig is? de landen die zich niet houden aan internationale afspraken zitten niet in het overleg (China, India & Brazilliƫ), de rest zijn allemaal al ondertekenaars van de conventie van Berne.

  2. @Robert: dat is nu precies waarom het erop lijkt dat het louter een aanvalsvehikel van de Amerik. copyrightindustrie en aanverwanten is. De wegen van het grote geld zijn (vrij)ondoorgrondelijk.

Reageer