clear

zoeken

search

Seesmic Desktop als uitdager van TweetDeck…en Netvibes

10 september 2010

Een paar weken geleden stapte ik over op TweetDeck (een Twitterclient voor de laptop). Ik deed dat met enige tegenzin, maar ik ben inmiddels aan het programma gewend. Daarom nam ik me vorige week voor voorlopig niet nog eens te switchen.

Vandaag ging ik toch weer twijfelen. Ik las namelijk dat Seesmic afgelopen nacht een nieuwe client heeft gelanceerd, die ook in staat is om feeds uit Google Reader te lezen. Interessant! Ik werk weliswaar liever met Netvibes, maar omdat ik het niet prettig vind om Twitter te volgen binnen die toepassing, was ik toch benieuwd hoe het zou zijn je feeds te lezen in een Twitterclient, in plaats van andersom.

Ik ben een uur bezig geweest om Google Reader (in mijn geval niets meer dan een import van de feeds uit Netvibes) een beetje te ordenen en om de benodigde plugins uit de ‘marktplaats’ van Seesmic te installeren. Vervolgens heb ik gekeken of het prettig werkt. Mijn voorlopige conclusie is dat het best overzichtelijk is, als Google Reader ook op orde is, maar dat je alweer snel gedwongen wordt tot horizontaal scrollen, als je veel feeds volgt. De feeds worden voor mijn gevoel ook niet erg snel bijgwerkt door Seesmic.

Het zou voldoende reden kunnen zijn om af te haken, maar toch heb ik het gevoel dat hier meer in zit. Als ik er in slaag het geheel beter te tweaken zou dit best eens een opvolger kunnen worden van de tool die nu al een paar jaar als mijn favoriet geldt. Ik ga het een kans geven.We zullen zien. Wordt vervolgd.

@

2 Reacties

 1. Via de knop Subscriptions onder de optie Google Reader, kun je de verschillende feeds naast elkaar zetten.

  Dat is op zich wel handig, maar je bent een hele tijd aan de gang om het overzichtelijk te krijgen.

  Wat mij betreft blijf ik bij alleen Twitter op Seesmic Desktop 2.

  Groet,
  Patrick

 2. @Patrick. Idd. Heb ik ook tijdje mee zitten rommelen maar ideaal is dat niet. En alles in een map is ook te veel van het goede, daar volg ik te veel feeds. Tot op heden komen die alleen goed tot hun recht in Netvibes, maar wie weet. In ieder geval wel fijn dat je ze daar kunt exporteren om ze elders uit te proberen…

  Thx!

Reageer