clear

zoeken

search

Online scheiden

08 september 2010

In 2009 werden er, volgens het CBS, 72.000 huwelijken voltrokken in Nederland. Daar tegenover stonden bijna 31.000 echtscheidingen, waar in veel gevallen kinderen bij betrokken waren. Scheiden is een pijnlijk proces. Een goede dialoog is lang niet altijd meer mogelijk. Is het dan niet fijn om te weten dat je een deel van je scheiding nu ook online kunt regelen, via Echtscheidingsplan.nl?

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die vinden dat dit initiatief scheiden te laagdrempelig maakt. Zelf heb ik die indruk eerlijk gezegd niet. Als ik lees hoe het werkt kan ik weinig anders dan constateren dat het nog steeds een taaie kluif is. De site is eigenlijk niet meer dan een hulpmiddel. Toen de flitsscheiding in 2001 werd ingevoerd waren sommige mensen ook bang dat het aantal echtscheidingen fors zou toenemen. Zo’n 30.000 mensen maakten in acht jaar tijd inderdaad gebruik van de mogelijkheden, maar het aantal ‘traditionele scheidingen’ nam ook af.

Het is hoe dan ook een gedoe. Misschien is het nog het beste om eerst goed na te denken voordat je trouwt, zelfs als je een kinderwens hebt.

@

Reageer