clear

zoeken

search

Lasergaming in Bibliotheek Waterweg

03 september 2010

Een jaar of vijf geleden was het nog een beetje als vloeken in een kerk, maar nu kijkt niemand er nog van op, als je begint over gaming in de bibliotheek. Zojuist zag ik echter een tweet van bibliotheek Waterweg: “Kom je ook lasergamen tussen de boekenkasten?” Daar keek ik wel van op, om de doodeenvoudige reden dat ik lasergaming nog nooit gekoppeld heb zien worden aan een bibliotheekgebouw. Van context-awareness gaming is (nog) geen sprake, maar een mooi initiatief is het zeker. Ik lees op de website:

Op vrijdagavond 1 oktober organiseert bibliotheek Waterweg in samenwerking met Jong Geluid the Biebnight 2010. Vanaf 20.00 uur zijn er diverse activiteiten die in het teken zullen staan van gamen, waaronder een Lasergame toernooi. Jongeren vanaf 14 jaar zijn welkom om zich met speciale Lasergamepakken en Lasergun te begeven tussen de boekenkasten in de bibliotheek aan het Stadserf. Ook is er een lanparty, worden er films gedraaid, kan er gegamed worden op diverse consoles en aan onze multitouchtafel. Na het lasergametoernooi is er een afterparty tot 24.00u.

Kudos voor Waterweg!

@

4 Reacties

  1. Wow bibliotheek Waterweg heeft het begrepen. Het bibliotheekgebouw is er niet alleen als boekenmagazijn. Ik ben benieuwd of dit bevalt en nog een vervolg gaat krijgen.

    Ik kan me voorstellen dat er voor dit soort activiteiten wel een markt is waar bibliotheken misschien ook wel weer een nieuwe bron van inkomsten uit kunnen genereren. Een geweldige locatie om een potje lasergamen te houden.

    Zouden er nog meer leuke toepassingen zijn voor het bibliotheekgebouw?

  2. @Jeroen: inderdaad prachtig. Heb al vaak zitten mijmeren om ook games te laten ontwikkelen op basis van de RFID-tags in boeken, GPS en dat soort dingen. Als je gebouw groot genoeg is kun je van alles verzinnen eigenlijk. Alleen paintball maar even niet doen 🙂

  3. Lijkt mij ook geweldig om met RFID spellen te ontwikkelen.

    Ik had ook al aan paintbal zitten denken. Maar dacht dat dit echt een van de reacties zou zijn van de mensen die hier helemaal op tegen zouden zijn. In de trand van "Huh huh gaan we dan ook paintballen en voetballen in de bibliotheek" 🙂

  4. haha, wel mooi middel om die vergeelde collecties te saneren. Elke afgeschreven titel een punt ^^

Reageer