clear

zoeken

search

Het korte leven van een tweet

30 september 2010

Als er wereldwijd inderdaad zo’n 1200 tweets per seconde worden verstuurd is het een logisch gevolg dat de meeste tweets niet hoeven te rekenen op reacties of retweets. Sysomos onderzocht ‘de levensduur’ van tweets en publiceerde de bevindingen onder meer in bovenstaande grafiek.

Het is goed om te onthouden, voor die momenten dat je echt iets onder de aandacht wilt brengen. Het is nu eenmaal onmogelijk om alle tweets van alle mensen continu te volgen. Een minuutje aandacht is al mooi.

@

2 Reacties

  1. Gosia schreef:

    Conclusie is niet echt aanmoedigend om te gaan twitteren maar 1 minuut aandacht is ook niet slecht en meestal voldoende om boodschap over te brengen.
    Op elke actie volgt meestal reactie. Wat het ook mag zijn Voorbeeld : dit bericht 😉
    Dus we blijven maar twitteren.

  2. @Gosia: zo is het maar net! Je kunt het altijd wel mooi zien als je een afbeelding toevoegt aan een tweet, daar wordt gemiddeld door 5% van de volgers naar gekeken (tenminste, in mijn geval). Actie ondernemen is dan nog minder.

    Maar met de juiste dosering, een beetje timing en heel af en toe eens wat herhaling kun je al een heel eind komen volgens mij. Er hoeven maar een paar mensen te retweeten, als je in 1 klap meer mensen wilt bereiken…

Reageer