clear

zoeken

search

Gevonden worden door de media…door te bloggen

16 september 2010

Het is niet best gesteld met de pagerank van Mijns Inziens. Tot maart 2010 had dit blog een prachtige rank van zes (op de schaal van tien), maar sinds de transformatie in maart sta ik weer op nul. Dat betekent niet dat dit weblog niet meer opduikt in de zoekresultaten van Google, maar het is wel zo dat oude bijdragen nu vaak pas opduiken op de elfde plek of nog lager. Daar is weinig aan te doen. Doorschrijven en afwachten tot Google weer orde op zaken heeft gesteld. Dat is het credo.

Des te verrassender was het dat ik gisteren werd gebeld door een journaliste van Telegraaf, die werkt aan een artikel over de gevoelens die V&D oproept bij Nederlanders. Dit naar aanleiding van de bekendmaking van de overname van het concern, eergisteren. De journaliste was bij mij terecht gekomen via een blogpost uit 2006: De nostalgie van de Ryam Schoolagenda. Over de telefoon vertelde ik haar gisteren waarom ik als brugklasser terecht kwam bij de Schoolcampus, hoe ik en mijn maatjes soms urenlang op een demonstratiemodel van de Philips Videopac 7000 stonden te gamen en waarom ik moederdagkadootjes lange tijd kocht bij Vroom & Dreesmann. De journaliste was blij ook eens iets positiefs te horen over het warenhuis.

Ik beschouw zo’n interview als een bewijs voor de stelling dat weblogs kunnen bijdragen aan online zichtbaarheid. Het is niet voor het eerst dat oude blogposts leiden tot contact met de media. Door een posting over gameverslaving belandde ik ooit in Revu, een bijdrage over prins Constantijn leidde tot een vermelding in Brabants Dagblad, berichten over Al@din riepen vragen op bij NRC Next en een postje over goede voornemens leidde in de reacties tot een uitnodiging voor een programma van de RVU. De vermeldingen en uitnodigingen binnen het vakgebied laat ik hier maar even buiten beschouwing.

Ik vind het natuurlijk reuzestoer om hiermee te koop te lopen. Sla me daar gerust mee om de oren. Maar ik hoop dat het ook als inspiratie dient voor mensen die zich afvragen of regelmatig bloggen nog wel zin heeft, anno 2010. Ik denk dus van wel. Ook als je pagerank nog niet of niet meer optimaal is.

Gerelateerd:
Wanneer moet je stoppen met bloggen?
Waarheen nu, ZB Digitaal?
Probloggen: je kunt het zo gek niet bedenken…
De Zen van het bloggen
Waarom ik blijf bloggen
Over bloggen en nieuwere nieuwe media

@

18 Reacties

 1. Pim schreef:

  En deelname aan het mooiste meisje van de klas ging zeker via je E-matching account???

 2. Dat waren analoog gekoesterde herinneringen mijn beste, maar wel met Hyves als bemiddelmedium.

 3. Sybilla schreef:

  Nog even en je bent een BN-er ๐Ÿ˜›

 4. lol. Een BZ-er dan eerder ^^

 5. Hendrika schreef:

  Je blogt toch ook om gelezen te worden ;~)?!
  Hmmm, ik ben nooit met pageranking bezig, gelijk even uitgeprobeerd… googelen met boerin en weblog, en zoeken op kleurfokkerij, voilร , ik ben niet ontevreden
  ;~)).

 6. Ha, dat is wel een van de uitgangspunten inderdaad, maar je kunt het natuurlijk ook als een soort weerslag van je 'eigen verkenningen' beschouwen ๐Ÿ™‚

  Pagerank is overigens ook niet superbelangrijk hoor. Google telt het zeker mee, maar er zijn nog vele andere factoren. Een stuk of 200 meen ik.

  Maar op //www.prchecker.info/check_page_rank.php kun je eens kijken van tijd tot tijd.

 7. Je maakt misschien juist de bloggers die al jaren bloggen maar nooit 's gevonden worden een beetje treurig met je successen ๐Ÿ˜‰
  (Mij niet hoor.)

 8. @schrijver: dat is een gevalletje van er op een andere manier naar kijken. Mmmmm. Je hebt misschien wel gelijk dat dat ook kan spelen, maar in dat geval zeg ik toch: blijven schrijven. Meer schrijven. Langer schrijven.

  Want hoeveel is het nu: 10-50 blogposts met een staartje, op een totaal van 4500? En daarmee is het wel naar terug op aarde gerelativeerd. Daar vroeg ik dan ook om in de laatste alinea ๐Ÿ˜‰

 9. Van mij mag je best een poosje in de wolken blijven hoor, daar heb je recht op ๐Ÿ˜‰
  Je hebt vast gelijk dat veel en vaak bloggen de kans om gevonden te worden vergroot. Maar het heeft ook iets met relevantie te maken, met geluk, met de eerste zijn, met de groep waar je in verkeert enz. enz. Er zijn heel goeie blogs die onbekend blijven en matige die veel gelezen worden. Denk ik zo. Het jouwe is goed รฉn wordt gelezen, dat is ten dele omdat het goed is maar ten dele is het ook ongrijpbaar en het lukt gewoon niet iedereen. En op een keer moet je als blogger erkennen dat je nรญet bij de blogs hoort die het 'maken' en dan besluiten of je dat belangrijk vindt of niet. Dus je advies 'blijven schrijven. Meer schrijven. Langer schrijven' lijkt mij niet altijd het beste.
  Maar voor jou geldt natuurlijk wรฉl: blijven schrijven ๐Ÿ˜‰

 10. Daan schreef:

  Op het juiste moment op de juiste plek zijn? Good for you!

  Enne, het helpt wel, ik mag door twee stukjes over een Heerlens festival ineens op de gastenlijst (als ik dat wil) van concerten van een Heerlense concertzaal. Gaaf en ook door het bloggen en het twitteren. En ik ben niet eens goed, kun je nagaan ๐Ÿ™‚

 11. Festina Lente schreef:

  Ik ben nog nooit voor iets gevraagd naar aanleiding van mijn blogposts….:-(
  Maar ik hang dan ook geen vertederende verhalen op over het kopen van moederdagkadootjes bij V en D! Logisch dus!

 12. Natalie schreef:

  Wat grappig! Heb zelf ook positieve ervaringen met V&D, onder andere doordat ik er ooit nog eens gewerkt heb.

  Zal wel als eer voor je inspanningen voelen toch, zo gevonden te worden? En wie weet hoeveel volgers je er nu weer bij krijgt; kan alleen maar goed zijn voor je ranking ๐Ÿ˜‰

 13. @schrijver: dat is ook zo; het is afhankelijk van vele factoren. Dat advies gaat inderdaad lang niet altijd op, maar ik ben er wel van overtuigd dat bloggen veel meer is dan slechts publiceren op je eigen site. Actief de hort op gaan met je verhaal, je links, reacties: dat soort dingen dragen ook nog bij. Maar dat kost dan wel weer veel tijd. Die moet je wel kunnen en willen maken uiteraard…

  @Daan: kicken toch? En hoeveel mensen uit de hardloopwereld heb je niet leren kennen? Als je consequent actief blijft in een niche komen de andere mensen uit die hoek vroeg of laat meestal wel op je pad volgens mij. Ik sprak laatst ook een jongen die samen met een vriend een gadgetblog is begonnen. Precies de goede toon en het onderwerp blijkbaar, want ze hadden in paar maanden tijd erg veel bezoekers en krijgen erg veel spullen opgestuurd. Dat lijkt mij ook wel wat, maar daar heb ik toch niet de juiste thematiek voor gekozen ๐Ÿ™‚

  @Festina: wie weet komt dat nog, en wordt je opeens gevraagd voor een vertaling van de klassieken, de begeleiding van dammers of voor een kennisproject rondom Lent. Je weet het allemaal niet he…

  @Nathalie: zelfs als je er gewerkt hebt, kun je nagaan!

  Het is wel jammer dat er in de krant geen links bij worden gezet. Toch nog steeds de meest verkochte krant tenslotte….

 14. Festina Lente schreef:

  @ Edwin: alsof ik ook maar 1 van deze dingen zou ambiรซren!
  Ik houd meer van ECHTE verrassingen!

 15. Ik geef je gelijk. Maar mij is het in elk geval niet gelukt, ook al stak ik er behoorlijk wat tijd in. Niet dat ik er om treur hoor, maar het is wel een feit.

 16. BirdBlok schreef:

  Heb je er ook voor kunnen zorgen dat V&D terugkomt naar ons Middelburg? Dat zou ook fijn nieuws zijn! Hup V&D, Hup Mijns Inziens

 17. Ik heb gevochten als een leeuw, maar ze luisterden natuurlijk weer niet. Maar het bewuste artikel gaat het (prijzen-)circus uiteraard meteen in gang zetten!

Reageer