clear

zoeken

search

App van de week: Boekshopper

06 september 2010

Op Manuscripta is gisteren Boekshopper gelanceerd, een iPhone-app die is gemaakt in opdracht van Centraal Boekhuis. Iphoneclub vat de mogelijkheden van de app in drie regels samen:

Boekshopper biedt via een Top 25, een sectie met nieuw verschenen boeken en een zoekfunctie toegang tot de grote online boekendatabase van het Centraal Boekhuis. Daarnaast biedt Boekshopper de mogelijkheid om een verlanglijst samen te stellen en boekwinkels te vinden.

Voor liefhebbers van boekenwinkels is de app de moeite van een installatie zeker waard; via de mooie interface krijg je namelijk niet alleen snel een overzicht van het recente boekenaanbod, je wordt ook in staat gesteld om boekenwinkels in de nabije omgeving te traceren. Als het je echter gaat om het snel bemachtigen van een boek is het waarschijnlijk effectiever om de mobiele versie van Bol.com te gebruiken. Dan kun je het boek ook meteen bestellen. Boekenwinkels kun je dan eventueel weer traceren met de app van Library Thing, Local Books.

Biblioheken zijn niet te vinden in Boekshopper. Wat dat betreft heeft de app Bieb nog kans van slagen. Bieb oogt nog lang niet zo fraai als Boekshopper maar laat je wél zien of een bepaald boek ook aanwezig en beschikbaar is, in je nabije omgeving. Boekshopper doet dat (nog) niet. De kans dat je voor niets naar de boekhandel sprint is dus aanwezig.

Daarmee is Boekshopper wel een mooie app voor boeken, maar heeft nog niet veel meerwaarde. Boeken kun je ook elders makkelijk opzoeken en boekenwinkels in een andere stad zijn met Google Maps ook zo gevonden. De boekenwinkels in je directe omgeving ken je meestal wel, als je een liefhebber bent.

Maar wat zou het? Het verlanglijstje is fraai, de app is gratis en het is nog maar de eerste versie. Niets te verliezen dus.

@

Reageer