clear

zoeken

search

Terugblikken op de iPad

11 augustus 2010

Zoals gezegd had ik vorige week een iPad te leen. Aanvankelijk was ik van plan om dit hebbeding uitgebreid te bespreken maar er zijn inmiddels zoveel recensies beschikbaar dat het me nu overbodig lijkt. Laat ik het houden bij een verwijzing naar een vier maanden oude review op StyleCowboys. Ik herken veel in de mening van Harold Kuepers.

Ik wil er nog aan toevoegen dat ik oprecht onder de indruk ben geraakt van de capaciteiten van het masjientje. Het is, anders dan sommige mensen beweren, meer dan een grote iPhone. Het apparaat geeft een nieuwe dimensie aan de presentatie van informatie en multimedia. Het verschil zit ‘m in veel gevallen inderdaad in de omvang van het scherm (een piano-app is veel realistischer op de iPad dan op de iPhone, bijvoorbeeld) maar  de navigatie en besturing krijgen ook een nieuwe impuls. Het is een bijzondere ervaring om een racespel te besturen met het beeldscherm.

Voor wat betreft het lezen op de iPad ben ik er nog niet helemaal uit. Een veelgehoorde klacht is dat het scherm teveel licht weerspiegelt, maar daar had ik vorige week nauwelijks last van, ook niet binnen apps als Alice en Famous Books.

Wil ik de iPad hebben? Ja.
Ga ik de iPad kopen? Nee.

Waarom niet? Omdat ik 800 euro te veel van het goede vind voor een apparaat dat nog geen volwaardige vervanger is van een laptop. Je komt vermoedelijk een heel eind, als je een toetsenbord aan het scherm koppelt en een paar Office-apps installeert, maar op dit moment is mij dat allemaal iets te omslachtig. Ik wacht nog wel een paar versies. Het ligt voor de hand dat de Ipad, en de tablets van andere merken, in hoog tempo doorontwikkeld zullen worden. De prijzen zullen uiteindelijk ook zakken. Dan komt er vanzelf een moment dat ik wel toesla. Misschien volgend jaar al, wie zal het zeggen?

Gerelateerd:
Flipboard maakt informatie bloedmooi
Maakt de iPad e-books volwassen?
De iPad: ook voor voetbaltrainers
Discover: een gelikte presentatie van Wikipedia op de iPad
Boeken, e-boeken en de Gartner Hype Cycle 2010

@

4 Reacties

  1. Hoi Edwin, misschien ben je geïnteresseerd in mijn iPad dagboek:
    //macwegwijzer.nl/MacNieuws/files/category-ipad-dagboek.html
    groetjes
    Peter

  2. Hartelijk dank Peter! Dat is een overzichtelijk geheel. Vooral de hoofdstukken over de iPad als werkpaard zijn zeer nuttig. Bedankt voor de verwijzing!

Reageer