clear

zoeken

search

Library Thing voor uitgevers

18 augustus 2010

Had ik al eens gegild dat het dood- en doodzonde is dat Nederlandse Bibliotheken niet meer doen met alle mogelijkheden die Library Thing biedt? Kijk eens aan! Dan doe ik het gewoon nog een keer: het is dood- en doodzonde dat Nederlandse Bibliotheken niet meer doen met alle mogelijkheden die Library Thing biedt!

Het feit dat ik alweer even niet over LT heb geschreven betekent niet dat Tim Spalding en consorten stilzitten, integendeel. Vorige week presenteerden zij eerst de nieuwe virtuele boekenplank om vervolgens meteen daarna op de proppen te komen met Library Thing voor uitgevers. Vandaag lees ik dat al 21 uitgevers zich hebben aangemeld.

Dit initiatief sluit prima aan bij het idee dat bibliotheken prima aanbieders -zelfs uitgevers- zouden kunnen zijn van lokaal en regionaal uitgegeven publicaties (zie bijvoorbeeld Bibliotheken niet interessant voor uitgevers van e-books? en Iā€™m not a library blog #35, of waar je die iPad steken kan).

Ik heb nooit veel voet aan de grond gekregen met mijn propaganda voor al het moois dat Library Thing al heeft, en bibliotheken nog niet. Ik ga het toch nog eens proberen. Dit is teveel buitenkans om te laten liggen.

@

6 Reacties

 1. Wat nog het allerergste is, dat ze Librarything proberen te verbeteren, zie bijvoorbeeld de Boekensalon. Volstrekt overbodig, jammer van het geld. Mag ik nog even reclame maken voor de Parelketting? (zie mijn weblog).

 2. Jacco schreef:

  Mij heb je lang geleden al overtuigd. Ik gebruik lang niet alle functionaliteiten maar catalogiseer en tag trouw šŸ™‚

 3. Robert schreef:

  Jup šŸ™‚ En waar de bibliotheek niet in slaagt, maar de LT wel; ik kan nu veel meer auteurs vinden in de genres waar ik van houd. Dat lijkt mij toch ideaal voor bibliotheken šŸ™‚

 4. @Allen: ik kan me nog wel een klein beetje voorstellen dat men op nationaal niveau soms afwegingen maakt die leiden naar producten die onafhankelijk zijn (een beetje zoals Frankrijk moeite had met Google Books en zelf aan de slag wilde gaan), maar ALS je daarvoor kiest moet je het wel minstens net zo goed doen…en dat is vaak toch een probleem.

  Daarom inderdaad liever aanhaken bij bestaande producten en zorgen dat je iets achter de hand hebt. Dat gaat sneller, makkelijker en goedkoper.

  Leuk, de Parelketting šŸ™‚

 5. Luud schreef:

  Ik ben weliswaar geen bibliotheek, maar dit bericht herinnert me er aan dat ik de vakantieboeken nog in moet voeren in mijn account.
  Tis al weer even geleden.

  LT is good! šŸ™‚

 6. Niks mis met toevallige reminders šŸ™‚

Reageer