clear

zoeken

search

Hoeveel mobiele data verbruik jij op je telefoon?

13 augustus 2010


Toen ik las dat Vodafone datalimieten gaat invoeren voor mobiel internet, vroeg ik me af hoeveel mobiele data ik zelf maandelijks gebruik op de iPhone. Die gegevens zijn te vinden onder ‘gebruik’, in het menu ‘instellingen’. Het blijkt dat ik sinds 16 juni 1008 Mb aan data heb ontvangen (758 Mb) en verstuurd (150 Mb), maar eigenlijk zeggen die gegevens me niets. Is 500 Mb per maand nu veel of weinig? Als ik de cijfers die Tweakers in april noemde moet geloven is het veel. Nederlanders schijnen gemiddeld 460 Mb aan mobiele data te verbruiken. Per jaar. Als je dat cijfer in je achterhoofd houd zijn de nieuwe limieten van Vodafone alleszins redelijk.

Maar ben ik nu werkelijk zo’n intensieve gebruiker? Ik maak veel gebruik van Twitter en andere apps die een internetverbinding nodig hebben, ik haal een paar keer per dag de mail op en ik zoek zo nu en dan iets op. Filmpjes en andere multimedia sleep ik niet zo vaak binnen omdat het me vaak toch niet snel genoeg gaat.

Die laatste constatering riep dan weer de vraag op of het internet op de iPhone bij T-Mobile sneller kan. Ik wilde al bijna Web ‘n Walk Plus bestellen maar zie op iPhoneclub dat de abonnementen voor de iPhone sowieso sneller internet bieden, of lees ik dat nu niet goed?

Hoe dan ook: ik heb zelf niet het gevoel dat ik een extreme mobiele gebruiker ben. Is dat een verkeerd zelfbeeld?

@

Reageer