clear

zoeken

search

Google’s boeken lezen met GooReader

15 augustus 2010

Eric Hennekam attendeert ons vandaag op GooReader, een desktopapplicatie waarmee je boeken uit Google Books meteen kunt lezen op je computer (mits het auteursrecht dat toestaat).

Het downloaden van de toepassing is geen moeite (slechts 1,2 Mb groot). De applicatie heeft veel weg van Apple’s iBooks en presteert misschien wel net zo goed. Zoekresultaten verschijnen snel in beeld en de leeservaring zelf valt ook helemaal niet tegen. Omdat de interface prettiger oogt dan die van Google Books zelf heb ik besloten de toepassing te behouden, dan stel ik over een paar weken wel vast of ik er ook echt meer gebruik van maak dan van Google Books.

Er is ook een betaalde feature, namelijk het omzetten van boeken naar PDF. Daar betaal je 20 dollar voor. De meerwaarde daarvan lijkt me echter beperkt. Een maand geleden deed ik tevergeefs een poging om Google Books te ‘hacken’ en vond toen onder meer een extensie die hetzelfde doet als GooReader, namelijk de pagina’s van boeken uit Google omzetten naar het formaat .png (een formaat voor afbeeldingen). De FAQ van GooReader geeft aan dat het daarom niet mogelijk is omde PDF’s verder te bewerken. Knippen en plakken is er dus ook in dit geval niet bij.

Dat neemt niet weg dat GooReader een heel aardig programma (video) is, misschien zelfs wel een voorbode van wat ons in de nabije toekomst, als Google van start gaat als online uitgever, te wachten staat.

Gerelateerd:
Google als boekhandel: Google Editions
Lezen zonder grenzen met Google Books
Massadigitalisering: 9 bronnen voor e-boeken op een rij gezet

@

Reageer