clear

zoeken

search

Google lanceert Postvak Prioriteit voor Gmail

31 augustus 2010

Goed informatiemanagement begint bij goede informatiefilters. Nu heb ik in de loop van de jaren al heel wat filters ingezet, maar als het gaat om e-mail is mijn aanpak nog altijd vrij traditioneel. Ik pas het concept van Inbox Zero weliswaar toe, maar binnen Gmail werk ik alleen met de ‘labels’ van het programma, niet met de filters die worden aangeboden. Stom eigenlijk, want ik zou veel baat bij kunnen hebben bij dat hulpmiddel.

Ik heb drie actieve Gmail-accounts, die dagelijks volstromen. Nu maak ik vaak voorselecties door met de telefoon de inboxen van al mijn mailaccounts tegelijkertijd op te vragen, en door binnen de browser te werken met de extensie Google Account Switcher. Daarmee is alles over mijn filteren gezegd (als ik de uitstekende spamfilter van Gmail zelf tenminste niet meetel). Zo gek als bij deze meneer is het nog niet, maar ik ben al lang van plan er eens iets aan te doen. Het komt er alleen niet van.

Google is me echter voor. Vanochtend ontving ik een  *kuch* mailtje van het bedrijf, dat me attendeerde op  Postvak Prioriteit. Deze nieuwe service legt een filter over je inbox en onderscheidt belangrijke van onbelangrijke e-mails. Het is uiteraard wel een programma dat enige training behoeft maar mijn eerste indruk is positief. Ik denk dat ik het zelf instellen van filters van mijn actielijstje kan schrappen. Dat doet me deugd.

@

7 Reacties

  1. Daan schreef:

    Het mailtje van Google over die prioriteit is vast en zeker in mijn spam terechtgekomen. Met andere woorden, gemist…

  2. @Daan: denk ik niet hoor want ik kreeg het ook alleen op de emijnsbergen-account, en niet in de andere. Ze 'rollen' het waarschijnlijk 'geleidelijk uit'…

  3. Cora schreef:

    Edwin, is dit al voor iedereen toegankelijk? Ik heb nl. geen Postvak Prioriteit in mijn instellingen.

  4. Heb wel een mailtje ivb. met gApps gekregen, maar ik wist er pas van toen ik de "lachende inktvis" feed doornam. Nu ja persoonlijk vind ik dat geen groot gemis.

    Omdat ik hetzelfde effect door middel van doorgedreven filtering al vrij lang heb weten te verkrijgen. Maar ook omdat het momenteel nog niet beschikbaar is.

    Voor iemand die nog maar net begint met gMail of nooit filtering gebruikt heeft zal dat wel een aangename verbetering met zich kunnen meebrengen.

  5. @Cora: zie de reactie voor @Daan: ik denk dat het geleidelijk wordt uitgerold. Kreeg het zelf ook pas later door. Zal vast niet meer zo lang duren.

    @Benoit: zeg je nu dat jij wel de mail kreeg maar het nog niet kan gebruiken? Dat vind ik dan ook wel weer vreemd.

    Als je het al had ingesteld allemaal zal het inderdaad niet zoveel toevoegen…maar misschien leert de software dan wel extra hard van jouw werk 🙂

  6. @ Edwin : De dienst is pas sinds vandaag activeerbaar geworden. Kort daarna ontving ik eveneens een bericht met meer informatie over de werking ervan.

    Wie weet leert het inderdaad wat bij, al heb ik de indruk dat het geen rekening houd met al bestaande filters enz. Maar dat zal zichzelf nog wel uitwijzen.

  7. Ik zag het vandaag ook verschijnen bij de andere twee accounts inderdaad. Zal nog wel terugkomen op mijn ervaringen, t.z.t.

Reageer