clear

zoeken

search

Een iPhone-flipperkast

25 augustus 2010

In The King of Kong vertelde ik al eens hoe verzot ik vroeger was op arcadegames, van die kasten waarop je games als Wonder Boy, Bomb Jack en Super Qix speelde. Ik en mijn maatjes gooiden er vele, vele guldens in. Dat deden we bij de frietboer, in sportkantines en later zelfs in kroegen en discotheken. ‘Een level verder komen’ was toen net zo interessant als het nu is, maar kostte je heel wat meer. Er waren maar weinig klasgenoten die toen al thuis konden gamen. Ik had een vriendje met een Vic 20, en een met een Atari 2600, dat was het. De verleiding van de Arcadegame was dus groot.

Dat gold ook voor flipperkasten. Daar heb ik zo mogelijk nog meer op gespeeld. Toen ik een jaar of tien was had je nog van die machines die je kon manipuleren zonder dat ze op tilt sloegen. Voor een kwartje scoorde je vrij spel na vrij spel. Kicken.

Maar goed, het ‘opa vertelt-gehalte’ wordt nu wel heel hoog. Laat ik afronden met de opmerking dat ik deze nieuwe aardappel prachtig vind. Hang je iPhone erin en je hebt een heuse flipperkast. Ik moet er niet te lang naar kijken. Als ik dat wel doe ga ik voor de bijl.

@

7 Reacties

  1. Remco schreef:

    Ha! flipperen! Op de camping heb ik nog wet Eypo's in
    deze
    gestoken en Jimmy kennis laten maken met flipperen. Deed me denken aan de tijd dat ik met MA te M van P&Z
    deze
    regelmatig na school op tilt liet gaan.

    kan geen ps3 of wii tegenop.

  2. Haha, het blijft een mooi spel. Ik vond het lange tijd ook het mooiste van vakanties in Frankrijk. Daar stonden ze, anders dan in NL, echt nog overal. Wordt nu ook minder, dat wel.

    Lachen dat je dat met MA deed. Ik heb vanmiddag nog een potlood van twee meter hoog lopen sjouwen. Ook niet wat je noemt een alledaags klussie 🙂

  3. Remco schreef:

    huh? potloodventen met MA, van twee meter? Dat vraagt om een uitleg.

  4. Lol, het was een kast voor z'n dochter, in de vorm van een rood potlood 🙂

  5. Stefan van Hoek schreef:

    In cafe 'De Hemel' aan de Nieuwe Binnenweg te Rotterdam stond vroeger een flipperkast met ter ziele gegane Tilt-functie. Tot iemand de kast zo hard optilde dat het scoreborddeel en het flipperdeel min of meer 1 symbiose vormden. Moest er een keer van komen.

  6. @Stefan: van Tilt gaat ook wel een beschermende werking uit inderdaad. Ik heb het er wel eens met kroegbazen over gehad, dat flipperkasten zoveel leuker zijn dan fruitautomaten. Ze leggen het af qua inkomsten uiteraard, maar ook de onderhoudsgevoeligheid van flipperkasten is een crime: voor velen een reden om ze buiten de zaak te houden…

Reageer