clear

zoeken

search

E-conferencing: te gast bij de Mediatheek van de Hogeschool Rotterdam

23 augustus 2010

Op uitnodiging van Marie-José Lampe was ik zojuist virtueel te gast bij een conferentie van de Mediatheek van de Hogeschool Rotterdam. Ik vertelde over mijn werk en beantwoordde vragen over onderwerpen als Library Thing, Bibliotheek 2.0, bloggen, Twitter en privacy. Erg leuk om te doen.

Ik was uiteraard wel benieuwd of de zaal het niet gek vond, om naar een scherm te kijken. Dat bleek niet het geval te zijn. Er werd opgemerkt dat de interactiviteit groter was dan men verwacht had, alleen het beeld had wel iets beter gekund.

Fijn om te horen. Het sterkt mij in de gedachte dat videoconferencing prima werkt, zelfs met een goedkope webcam en de videofunctie van Gmail. Met professionele apparatuur en software wordt het dan alleen nog maar mooier. Ik teken ervoor.

Gerelateerd:
Virtueel aanschuiven bij het Reinwardt College
Ning, quo vadis?
Getest: videochat van Gmail
Referaat gaming Bibliotheek Rotterdam op YouTube

@

Foto: René Oostdijk

5 Reacties

  1. Daan schreef:

    Haha, ik las in 1e instantie iets van eregast zijn maar dit is ook leuk 🙂

  2. Makker schreef:

    Ed, het zal allemaal wel.

    Welterusten.

  3. @Daan: eregast is dan weer net te mooi, maar evengoed…

    @Wild Geraas: krek wat ik je bromde. Strekken die beer. Houzee!

  4. JoG schreef:

    Mooie ervaring.

    Ik denk aan DimDim… 🙂 Zie 'Online seminar tools vergeleken'. Dan kun je behalve jezelf ook nog andere dingen laten zien, op een whiteboard, al dan niet een presentatie bijvoorbeeld.

  5. @Joost: het is alweer even geleden dat ik DimDim checkte. Werd dat op een gegeven moment geen betaald product? Of Freemium?

    Is wel mooi als je er nog meer mee doet. De software van SURF vond ik ook altijd mooi, wat dat betreft. Samen surfen, alles integreren: het wordt steeds mooier…

Reageer