clear

zoeken

search

Boekpresentatie: De bibliotheek van de 100 talenten

22 augustus 2010

Rob Bruijnzeels is altijd met interessante projecten bezig: de Library School, het Ministerie van Verbeelding, het samenbrengen van meerdere culturele organisaties, waaronder een bibliotheek, in een oude kerk (PDF): het zijn allemaal voorbeelden van anders en innovatief nadenken over de bibliotheek van de toekomst.
Vrijdag mailde Rob:

Op dinsdag 14 september wordt in de bibliotheek van Heerhugowaard een driedelige boekencassette gepresenteerd over het project ‘de bibliotheek van de 100 talenten’. Ik ben al een flink aantal jaren met dit project bezig en deze boeken zijn echt een mijlpaal In ‘de 100 talenten’ is een nieuw concept voor jeugdbibliotheekwerk ontwikkeld, waarbij wij uitgaan van de mediawijsheid van kinderen. Dat betekent echt op een heel andere manier werken in de jeugdbibliotheek, met designers, filosofen, kinderen, bibliothecarissen, game-ontwerpers en organisatiedeskundigen.. Het waarom en het hoe van ‘dat anders werken’ hebben wij de afgelopen jaren verkend en opgeschreven. 

Interessant toch?
Wie hier bij wil zijn, of meer over het project te weten wil komen, kan terecht op de website van Probiblio.

@

Illustratie: Joost Swarte

Reageer