clear

zoeken

search

Twedding: waar een huwelijksaanzoek op Twitter toe kan leiden

21 juli 2010

Op een paar verhalen van afgelopen zondag zou ik nog terugkomen. Ik begin met het verbazingwekkende verhaal van René Hoksbergen en Jannetta Dorsman.

Net nadat het grootste deel van de aanwezige tweeps naar het strand was vertrokken verscheen Janetta ten tonele. We herkenden haar niet meteen, maar toen ze het haar losgooide, en vertelde dat ze onder de naam @jandor twittert, begon er zachtjes een belletje te rinkelen. René schoof iets later aan. Hem kende ik helemaal nog niet. Ik luisterde echter met belangstelling naar zijn overtuigende verhaal over het benutten van Twitter voor het makelaarswerk. Dankzij Twitter verkoopt hij meer huizen dan voorheen. Gecontroleerd heb ik dat niet. Ik geloof René op zijn woord.

Even later kwam het gesprek op de relatie van het vrolijke stel. Janetta vertelde dat zij en René op 20-10 2010 zullen trouwen. Behalve de datum niets bijzonders, zou je zeggen, maar we leerden al snel dat René om Janetta’s hand had gevraagd via Twitter, en dat dit heeft geleid tot een vrij uniek fenomeen: een grootse bruiloft, die volledig is gecrowdsourced via Twitter. In gewone mensentaal: de bruiloft wordt volledig -en gratis- verzorgd door derden, in ruil voor exposure in de vorm van gratis reclame. Mijn mond viel open toen ik hoorde welke personen en bedrijven hun medewerking allemaal hebben toegezegd. Een feest voor duizend mensen in een kasteel! Twee prachtige huwelijksreizen! Een gratis trouwjurk van het hipste bruidshuis van Nederland! Eten, drinken en blommetjes! Goochelaars en andere artiesten!

Janetta liet ons weten dat iedereen van harte welkom is. Je hoeft je alleen maar te registreren op de website. Daarbij geldt: vol is vol. Als je bezoeker 1001 bent kom je er niet in, zelfs niet als je familie bent.

Ik vind het een buitengewoon verhaal. Hier kun je mee aankomen, als het in een gesprek weer eens over de zin en onzin van Twitter gaat. Kijk en luister hier naar de uitleg van Janetta zelf. Dat is een stuk duidelijker dan mijn verhaal. In de korte video van Corné komt Janetta ook nog even voorbij.

@

Reageer